Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Bebeğinizi Sütten Keserken Nelere Dikkat Edilmeli (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/492108-bebeginizi-sutten-keserken-nelere-dikkat-edilmeli.html)

Bluesky24 10-04-2010 05:11 PM

Bebeğinizi Sütten Keserken Nelere Dikkat Edilmeli
 




Bebeğin dünyaya gelmesi ile biten 9 aylık maraton ve onu takip eden yeni koşuşturmalar ve uykusuz gecelerden sonra zaman bir bakmışşınız geçmiş ve artık bebeğinizin anne sütüne elveda deme vakti gelmiş.Artık bebeğiniz emmek istemiyor olabilir veya anne sütü bağımlılığı ileri yaşta çocuklarda dengesiz beslenmelere neden olabilir. Kolay gibi görünen bu dönemde ortaya çıkabilecek bazı sorunlara karşı annelerin dikkatli olmaları gerekir.Bilinçsiz sütten kesme girişimlerinde bulunan anneleri günlerce inmeyen vücut ateşi, meme absesine kadar bir çok problemlere götürebilir. Bu olaya karar veren anne öncelikle doktoruna danışmalı ve ne şekilde olacağını konuşmalıdır. Bu dönemde göğüslerin sütle dolu kalmasıyla ortaya çıkan problemlerin ne olduğunu bilmek ve gerektiğinde zamanında doktora başvuru ile ciddi problemler engellenir.Bunlardan biri mastit diye adlandırılan meme iltahabıdır.

Mastit: mastitde meme şişkin ve kızarmış ileri derecede hastalıktır. Genelde akşamları raslanan ve ileri derecede bitkin bırakara yüksek ateşle birlikte seyreder. Göğüsleri aşırı gerginleştirir ve süt yolları iltahablandığı için daraldığından süt gelmez.Bu durum varsa mutlaka hekime başvurulmalı ve antibiyotik tedavisi ile ateş düşürücü ilaçlar alınmalıdır. Bu arada göğüs pompaları ile memeler boşaltılmalıdır. Boşaltma işlemi esnasında ılık ve ıslak havlular memelere uygulanarak işlem kaloylaştırılabilir. Eğer mastit farkedilmez ve önlem alınmazsa meme absesi olur.Meme absesi memenin bir bölümüne gelen sertlik ile kendini belli eder.Bu sertliğin etrafı kızarıktır ve hassas olur. Meme absesinin tek tedavi yöntemi cerrahi olarak açılması ve temizlenmesi gerekir.Cerrahi işlem sonrası ise antibiyotik tedavisi mutlakagerekir.

Bebeğinizi Sütten Keserken Poppa Kullanın

Süt çekme aralıklarını arttırın ve çekilen süt miktarını azaltın. Normalde 3 saat arayla süt çekiyorsanız 1-2 gün 4 saat arayla sonra5-6 saat ara ile çekin. Çekilen miktarı da aynı şekilde aazaltarak 5-6 gün devam edin. Göğüslerin rahatlamasına olanak verecek miktarda süt çekilir.göğüslerin dereceli olarak boşaltılması beyinden süt uyarısının zayıflamasına neden olur. Göğüslere soğuk havlu kompres uygulayın. Soğuk kompres göğüsü rahatlatır. Göğüslerdeki şişkinlik azalana kadar 2-3 saat arayla soğutulmuş kompresleri uygulayın. Bu uygulama özellikle ileri derecede gergin ve dolu göğüsler için önerilir. havluları ıslatın ve buzdolabının içine yerleştirip soğutabilirsiniz. Göğüslerinizi sıkı sargılarla bağlamayın. Bu uygulama eskiden süt üretiminin baskılanması için uygulanmaktaydı fakat bu durum süt yollarının tıkanmasına ve onun sonucunda meme enfeksiyonlarına neden olabilir. Bunun yerine göğüslerinizin rahat edebileceği ve destekleyici pamuklu giysileri tercih etmelisiniz. Ağrı varsa doktorunuza danışarak ağrı kesici alabilirsiniz. Ağrı kesicinin parastemol içeren ağrı kesici olmasında fayda var. bazende daha güçlü ağrı kesici özelliği olan naprosyn veya benzeri kullanmak gerekebilir.

Buz kullanımı Buz memelerdeki şişkinliği alır. Günde en az 4 defa her iki gögüse buz torbası uygulaması yapın. Eğer gögüsleriniz çok rahatsız değilse mümkün olduğu kadar süt çekmeyin. Eğer süt çekerseniz beyine giden sinyaller süt hormon salınımını baskılar ve zamanla süt üretimi durur. bu nedenle göğüslerinizden rahatlayacak kadar süt çekin.

Bol su için. Su kısıtlaması süt üretimini durdurmaz bu nedenle vücudunuzun ihtiyacı suyu almalısınız. Bu uygulamalar işe yaramassa kadın doğum uzmanıyla görüşüp süt salınımını baskılayan ilaçlar kullanabilrsiniz. Bu ilaçlar beyinde hipofiz bezinden salınan prolakin adındaki süt hormonu baskılıyarak memede süt üretimi sinyalini azaltır.

mastit meme iltahabı memelerde şişkinlik bebeği memeden kesmek bebeği memeden ayırmak memede şişme ateş gögüs iltahabı,memede sertlik , meme ağrısı , göğüs ağrısı emziren meme


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.