Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Kabızlık Nedenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/491938-kabizlik-nedenleri.html)

Bluesky24 10-04-2010 04:48 PM

Kabızlık Nedenleri
 

Kabızlık çoğu zaman çatlak ve yarıklara neden olmaktadır



Kabızlık sorunun açıklanması ile ilgili olarak yenilen ve içilenlerin etkisi olabilir ancak tam olarak beslenme alışkanlığı olarak açıklanmamaktadır. Kabızlıktan dolayı oluşan çatlak ve yarıklar aynen elimizi kestiğimiz kağıt kesikleri gibidir. Oldukça acı vermektedir. Kabızlık daha çok yeni gıdalara geçişte kendini gösterir. Bundan dolayı yeni gıdalar verilmeye başlandığında az az verilmeli ve sabırlı davranılmalıdır. Kabız yapan yiyecekler muz, patates, pirinç lapası gibidir.



Özellikle de çocuklarda tuvalet eğitimine başlanacağı zaman çocuklar uzun süre oturmak istemeyecekleri için daha fazla kabızlık yaşayabilirler. Önemli olan şey çocuk kaka yaparken acı hissetmemesidir. Bunu hissettiği anda kaka yapmak istemeyeceği için kabızlık döngüsü başlar. Özellikle koltuk arkasına saklanmak sandalyeyi tutarak parmak uçlarına basmak kakayı dışarı çıkarmak istemediklerinden dolayıdır. Çünkü bu anda yoğun bir ağrı hissetmektedirler.




Kaynak: obebek


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.