Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Gebelikte Folik Asit Kullanımı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/491885-gebelikte-folik-asit-kullanimi.html)

Bluesky24 10-04-2010 04:41 PM

Gebelikte Folik Asit Kullanımı
 

Gebelikte folik asit kullanımına ihtiyacınız vardır.



Doğurma çağındaki tüm kadınlara doktorları tarafından 400 mikrogram folik asit kullanımı önerilir. Besinlerle alınan folik asit gebelikte bebeğin ihtiyacını karşılamak için yeterli değildir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.



Taze yeşil sebzeler, şalgam, hardal bitkisi, turunçgiller, benekli mercimek, nohut ve alacalı bezelye gibi taneli besinler ile yer fıstığı, karaciğer ve böbrek gibi yiyecekler içerisinde folik asit barındırırlar. Ancak uzun süreli pişirmek ve uzun süre bekletmek besinlerdeki folik asit miktarını azaltır. Bunların dışında en çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur.



Gebelerde folik asit eksikliğine bağlı bebeklerde bir takım anormallikler görülebilir. terilmiştir. Ayrıca bu gebelerde preeklampsinin (gebelik zehirlenmesi) daha sık görüldüğü gözlenmiştir.




Kaynak: obebek


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.