Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Kolay çözümler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/490327-kolay-cozumler.html)

Bluesky24 10-04-2010 12:00 PM

Kolay çözümler
 
Evde mevsim meyvalarından reçel yapmayı ve onları kavanozlar içerisinde renk renk saklamayı çok seviyorum. Ancak bir süre sonra reçellerin üzeri küfleniyor. Bunu önlemek için ne yapmalıyım?





Yaptığınız reçelin küflenmesinin birkaç sebebi olabilir. Öncelikle şeker ve limonu az gelen reçeller küflenir. Kavanozlarınızın kapaklarının sıkı sıkı kapatıldığından emin olmanız lazım. Hava alan kavanozlarda da küflenme görülür. Küflenmeyi önlemek için reçelleriniz henüz sıcak iken kavanozlara koyun ve ağzını, ince bir kağıt mendil koyduktan sonra kapatın.

Zaman zaman ısıttığım süt taşabiliyor. Ve pişirdiğim tencerenin üzerine çok kötü bir şekilde yapışıyor. Tencereye yapışan sütü nasıl çıkarabilirim?





Sevgili okurumuz, süt kaynatırken hemen hemen herkesin başına gelebilen bu tatsız olay, mutfaklarda yaşanan en belirgin sorunlardan bir tanesi. Tencerenize yapışmasını önlemek için sütü koymadan önce tencereyi soğuk su ile çalkalamanızı tavsiye ederiz. Böylece bu tatsız sorunu önlersiniz. Bunun yanı sıra, taşmayı önlemek için de, tencerenin içine küçük bir çay kaşığı ya da çatal atmanız yeterli olacaktır.

Et suyunun üzerinde oluşan yağ tabakasının görüntüsü beni çok rahatsız ediyor. Bunu nasıl önleyebilirim?





Eğer yağı hemen kullanmayı düşünmüyorsanız, donmaya bırakıp delikli kepçe yardımı ile donan yağı alabilirsiniz. Eğer o kadar vaktiniz yoksa, içine buz parçaları atın. Yağ buz kalıplarının etrafında toplanacaktır. Siz de böylece yağı kolaylıkla alabilirsiniz.

Nar çok sevdiğim bir meyva. Gerek tatlılarda, gerek meyva olarak tüketmeyi sevdiğim bu meyvayı ayıklamak çok vaktimi alıyor. Hem de ellerim boyanıyor. Narın tanelerini kısa sürede çıkartmanın bir yolu var mı?





Sevgili okurumuz, narı ayıklamanın elbette kolay yöntemleri var. Bizce en pratik yöntem, narın yüzeyinden bir dikdörtgen parçayı keserek çıkartmak. Daha sonra narı bu açıklıktan kuvvetlice tutup çekerek parçalayın. Bu şekilde parçalandığında, taneleri beyaz zarından kolayca ayrılır ve elleriniz de boyanmamış olur.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.