Ne nasıl yenmeli Dr. Ender Saraç / HAY Polikliniği Rafine gıdaların fazla tüketilmeye başlanması ve lezzet ağırlıklı beslenme ile başladı kilo alımı. Son zamanlarda besinlerin doğal ve orijinal hallerine yakın fomlarda tüketildiği döneme geri dönüş var. Sağlıklı ve hafif beslenmede yediklerimizin yanı sıra aroma olarak kullandığımız baharatların, artı bitki çaylarının, bedeni sağlıklı tutmak için günlük kullanıma girmesi, son zamanlardaki önemli bir gelişme. Sadece ne yendiği değil, neyin hangi şartlarda yendiği de çok önemli. Oturarak, huzurlu bir şekilde, pozitif enerji ile uzun uzun, iyice çiğneyerek yemek gibi... Sağlıklı ve hafif beslenmenin artık sadece kalori hesabından ibaret olmadığı biliniyor. Derin bir konu olduğu ve püf noktalarının bulunduğu bir gerçek. Hatta bu konuyu uzun ve detaylı biçimde açıklayan "Ayurveda" (Milliyet Yayınları) ve yeni çıkan "Sağlıklı Zayıflamanın Yolları" (Doğan Yayınları) adlı kitaplarda sağlıklı, doğal ve hafif beslenme konularında önemli ayrıntılara değiniliyor. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:22 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.