Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   İzmir de Kestane Kebap (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/490149-izmir-de-kestane-kebap.html)

Bluesky24 10-04-2010 11:42 AM

İzmir de Kestane Kebap
 




Kış, “bir türlü gelemedi gitti diyenlere inat†kendini ispatlarcasına karşımızda. Peki havaların soğuması besin ihtiyaçlarımızı farklılaştırıyor mu? Hava soğuduğunda giyim tarzımız nasıl değişiyorsa, beslenmemizde de bir değişim söz konusu. Soğuklarda düşen vücut ısımızı sıcak çay,ıhlamur, saleple sağlamaya çalışıyoruz.

Soğuk hava yüzünden mecbur kalmadıkça dışarı çıkmak istemiyoruz çalışmıyorsanız ve evdeyseniz sıkıntıdan yeme ihtiyacınız da artacaktır. Ya çalışanlar için bütün gün koşuşturmak yüzünden atlanan öğünler ve aç kalan metabolizmanın eve gelince doyurulma isteği? Kestane kebap yemesi sevap

Hava soğuyunca vücut ısımız düşüyor. Metabolizma da düşen bu ısıyı normal seviyede tutmak için daha çok çalışıp daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyor. Üşüyünce ceket giymek gibi vücudumuzda ısısını dengede tutmak için yakıta yani karbonhidrata gereksinim duyar. Bu da şeker ve ekmeğin, hamur işinin artması demek

Bu havalarda grip olmamak için vücut direncimizi arttırmamız gerekir. Hastalığa yakalandıktan sonra fazla alınan vitaminin pek yararlı olmadığı bilinmekte. Bu nedenle mikroplara karşı silahlanmak, savaşta galip gelmemizi sağlayacaktır.

İşte size silahlanma teknikleri;

Ø Üşüyorum yakıt alayım derken şişmanlığa neden olmayalım. Enerji harcaması az olan ev hanımları, büro işi yapanlar vitamin ve mineral değeri yüksek, karbonhidratı da içeren meyve ve sebzeleri tercih etmeli. Yağdan zengin börek ve çörekleri yerken biraz düşünmeli. Pilav makarna yerine yağ içermeyen ekmeği tercih etmeli.

Ø Şekerli gıdalara olan ilgiyi kalsiyum, demir protein, posa gibi besin ögelerini de içeren tahin-pekmez, tahin helvası, aşure, sütlü tatlılar, ayva, kabak tatlısı seçenekleriyle gidermeye çalışmalı.

Ø C vitamini kaynağı turunçgillere( limon, portakal, greyfurt) ve salatalara her öğün yer vermeye özen göstermeliyiz.

Ø Eğlencelik diye bilinen kuruyemişler yağlı tohumlardır. Karbonhidratın yanında yağ oranları çok yüksektir. Ölçülü olmak kaydıyla kuruyemişler, patlamış mısır, kestane uzun kış gecelerinin vazgeçilmezleri.

Soğuk kış geceleri bizi bekliyor. Ne kadar ve ne ölçüde yiyeceğimizi bildiğimiz sürece Kestane kebap yemesi sevap .


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.