Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Uykusuzluk Süreleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/487991-uykusuzluk-sureleri.html)

Bluesky24 10-04-2010 03:00 AM

Uykusuzluk Süreleri
 




Uykusuzluk SüreleriUykusuzluğun nedenini veya daha doğru bir deyimle nedenlerini araştırmaya başlamadan önce şikayetin ne kadar süreden beri var olduğu öğrenilmelidir. Uykusuzluğun süresi, teşhiste olduğu kadar tedavinin planlanmasında da yol gösterici bir önem taşır.

Geçici uykusuzluklar

Genellikle iyi uyuyanlarda ve uykusuyla ilgili şikayeti olmayanlarda bir veya birkaç gece süreyle ortaya çıkar. En sık görülen uykusuzluk tipidir. Otel odası, arkadaş evi gibi alışık olunmayan ortamlarda, imtihan, seçim, iş görüşmesi gibi gerginlik yaratan olaylar öncesinde veya geçici bir hastalığın yol açtığı ağrı, kaşıntı vb gibi nedenlerle genellikle geçici olarak ortaya çıkar. Geçici uykusuzluk kimi zaman, mutlaka uyumak zorunda hissedildiğinde, karşılaşılan bir sorundur ki, bunun en iyi örneği daha önce uykusuyla ilgili şikayeti olmayan ve uyku problemi dışında bir nedenle uyku laboratuarında yatmak zorunda kalan hastalarda görülür. Bu hastaların uykuları, laboratuarda yattıkları gece alışık olmadıkları şekilde sık sık uyanıklıklarla bölünür.

Kısa Süreli Uykusuzluklar

1 - 4 hafta devam eden uykusuzluklar bu gruba girer. Geçici uykusuzluklarda olduğu gibi gerginlik yaratan bir olay veya hastalık sonucunda ortaya çıkar. Genellikle sebebin ortadan kalkmasıyla düzelir. Ancak bu tür hastalarda uykusuzluğun uzun süreli hala dönüşme tehlikesi ihmal edilmemeli, gerektiğinde aşırı kullanıma yol açmayacak şekilde uygun bir ilaç tedavisi düzenlenmelidir. Zira kısa süreli uykusuzlukların çoğunlukla uzun süreli uykusuzluklara dönüştüğü görülmektedir.

Uzun Süreli Uykusuzluklar

Hastalık süresi bu grupta aylarla ifade edilir. Psikolojik, psikiyatrik, organik, farmakolojik ve kronobiyolojik nedenlerle ortaya çıkar. Bazen bu nedenlerden birkaçı birlikte görülebilir. Uyku ilaçlarıyla tedavi edilemeyen bu tür uykusuzlukların mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi ve tedavi edilmesi gereklidir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.