Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Çocuklarda Göz Sağlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/487750-cocuklarda-goz-sagligi.html)

Bluesky24 10-04-2010 02:44 AM

Çocuklarda Göz Sağlığı
 




Çocuklarda Göz SağlığıBazen bilgi eksikliğinden kaynaklanan ihmaller sonucu çocuklarımız, ileri yaşlarda tedavisi çok zorlaşan sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Dünya Göz Hastanesi uzmanları, her çocuğun mutlaka sorun olsun ya da olmasın 06-12 aylıkken mutlaka bir göz hekimine muayene ettirilmesi geriktiğini belirtiyor. Erken yaşta yapılan muayenenin, çocuğun ileri yaşlarda, tedavisi imkansızlaşan göz hastalıklarına karşı erken teşhis sağladığını da belirten göz sağlığı uzmanları, "İlk muayeneden sonra da rutin olarak yılda bir defa göz doktoruna muayene edilerek çocuğun sağlıklı gözlere sahip olması sağlanabilir" dediler.

Yeni Doğan Bebeklerde Göz Sağlığı

Yeni doğan bebeklerde doğum esnasında oluşabilecek göz enfeksiyonlarının asla hafife alınmaması gereketiğini de belirten Dünya Göz Hastanesi doktorları konu hakkında şunları söylüyor:

"Belirtileri gözde kızarıklıklar ve şişlikler olan göz enfeksiyonlarının tedavisi, erken teşhis ve uygulanan tedavi ile kesin sonuca ulaşılır. Doğuştan göz yaşı kanalındaki tıkanıklar da çocuklarda ciddi göz rahatsızlığıdır. Basit bir operasyonla tedavi edilebilen bu hastalık bebeklerde sık yaşarma, aşırı derecede çapaklanma ve gözlerde kızarıklıklarla belirti veriyor. Doğuştan göz tansiyonu çocuklarda yine oldukça sık rastanıyor. Aşırı göz yaşı, ışığa karşı hassasiyet hastalığın ilk belirtileri ve diğer hastalıklarda olduğu gibi erken teşhisle tedavi edilebiliyor. Doğuştan katarakt da bebeklerde hafife alınmamalıdır."



Okul Çağı Çocuklarda Göz Sağlığı

Dünya Göz Hastanesinin okul başarısına destek vermek amacıyla geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlattığı "Okul Çağı Çocuklarda Göz Sağlığı Kampanyası" çocuklarda ciddi göz sağlığı problemleri olduğu gerçeğini gözler önüne serdi. Hastaneyi başvuran 06-12 yaş grubu 1206 çocuğun %50sinde göz bozukluğu ve kayma saptandı. Bu çocukların %25inde gözlük kullanımı, %15inde gözlük kullanımına devam gerekliliği, %10unda şaşılık tespit edildi. Şaşılık tespit edilen çocukların %20sine ise operasyon önerildi.



Dünya Göz Hastanesi yetkilileri, çocukların göz sağlığı bozukluğu konusunda bazı hareketlerle kendilerini ele verdiklerini de belirterek, evde anne ve babaların, okulda ise eğitmenlerin dikkat etmesi gereken hususların konusunda şunları söylüyor; "Belli bir yere bakarken başını eğerek bakma, elindeki oyuncağı çok yakından tutma, yürürken sık sık düşme, güneşte sıklıkla göz kırpma önemlidir. Ayrıca çocuklar televizyonu 5 metre uzaktan izlemeli, okurken ise 40 santimetrelik bir mesafe yeterli sayılmalıdır."


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.