Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Diş ve Estetik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/487048-dis-ve-estetik.html)

Bluesky24 10-04-2010 01:51 AM

Diş ve Estetik
 




Diş ve EstetikEstetik, tarihte sürekli şekil değiştirse de, her zaman "arzu" olarak yerini korudu. Estetik yasaları her dönem yeniden çizildi ve insanoğlu, görüntüsünü, yaşamını bu kurallar içinde yaratmaya çalıştı. Diş de bu kurallar içinde yerini aldı ve sadece beyaz ve bakımlı görünmesi yetmedi, aynı zamanda ölçülebilir, yeni estetik tanımlar geliştirdi. Günümüzün diş estetiği; diş, dişetinin şekli ve dudaklar arasındaki uyuma göre tanımlanıyor. Dişler bir tablonun görüntüsünü, dişetleri de bu tablonun çerçevesini oluşturuyor.

Dişetlerinde Estetik

Pembe renkli; fırçaladığında kanamayan dişetine ve yemek artıklarının birikeceği boşlukları olmayan dişlere sahipseniz, diş ve dişetleriniz sağlıklı demektir. Eğer sağlıklı dişetlerinizin bir de estetik olup olmadığını ölçmek isiyorsanız; dişeti seviyesinin üst orta kesici ve köpek dişlerinden 1-2 mm daha aşağıda yer alması gerekiyor. Gülümserken; üst dişlerinizin dörtte üçü ile dişeti kenarlarının 2 mmye kadar görünmesi gerekiyor. Dişetinizin kozmetik olarak değerlendirilmesinde ise; dişeti papilinin kapladığı alan ölçü olarak alınıyor. Çene kemiğinin üst seviyesi ile dişlerin birbirlerine değme noktaları arasındaki mesafe 5 mm ise papil yüzde 100, 6 mm ise papil yüzde 56, 7 mm ise papil yüzde 27 oranında var anlamına geliyor. Tabi ki ölçümlerin hepsini tek başına yapabilmeniz mümkün değil. Diş hekiminizden yardım alabilirsiniz.

Önce Sağlık

Hiç kuşkusuz, herhangi bir organımızın estetik görünebilmesi için ilk koşul, sağlıklı olması. Siz de periodontal estetik değerlendirmenizi yapmadan önce, diş ve diş etinizin yeterince sağlıklı olup olmadığını anlamalısınız. İşte size periodontal sağlığını kaybetmiş bir bireyde görülen belirtiler. Eğer bu belirtilerden bir veya birkaçına sahip iseniz, hemen diş hekiminizle görüşmenizi öneriyoruz.

Dişlerde ve dişetlerinde renk ve şekil bozuklukları

Kanama

Dişlerin sallanması

Ağız kokusu

Dişlerde yer değişimi ve buna bağlı olarak oluşan çene ilişkilerinde bozukluklar

Dişlerin kaybedilmesi

Ağız ortamının morfolin ve fonksiyonlarının kaybı

Neyse ki Anglosaksonların "longer teeth or no longer teeth" yani " ya uzamış diş ya da dişsiz ağız" anlamına gelen bu deyimi günümüzde geçerliliğini yitirdi. Artık dişler, sağlık ve fonksiyonla birlikte estetik kurallar da göz önüne alınarak bir ömür boyu hizmet verebilmek amacıyla tedavi ediliyor. Bugün klasik pediontoloji işlemlerinin içine estetiği koruyan, kaybedilen dokuların yeniden kazanılması üzerine kurulu olan yeni teknikler uygulanıyor. Bu nedenle dişetleri tedavisinde yeni bir kavram gelişti ve periodontal plastik cerrahi, kaybedilen dokuların yeniden elde edilmesinde uygulanan cerrahi işlemlerin bir kısmını oluşturdu.

Ya Uzamış Diş Ya da Dişsiz Ağız

Artık hastalık nedeniyle kaybedilen çene kemiklerinin yeniden yapımı, dişeti ile dişin arasında bozulan ilişkinin sağlanması, hastanın geçmişinde sahip olduğu diş ve dişeti ilişkisi bir miktar da olsa yeniden kazanıldı. Ancak estetik olarak en iyi sonuç; tedavinin, dişeti tedavisinin yanı sıra diş hekimliğinin diğer branşlarıyla birlikte yürütülmesi ile sağlanıyor. Ayrıca yapılan tüm tedavilerin sadece estetik amaçlı değil, aynı zamanda işlevsellik için de yapıldığını unutmamak gerekiyor.

Diş Dostu Dergisi

salemdar@arti.net.tr

ALT KONULAR Çeneler Arasında Uyumsuzluk Diş Eksikliği Diş Etlerindeki Estetik Sorunlar Diş Konumunda Bozukluk Diş Renginde Bozukluk Diş Şeklinde Bozukluk Güzel Gülümsemenin Sırları


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.