Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Kilo Verme Diyetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/487004-kilo-verme-diyetleri.html)

Bluesky24 10-04-2010 01:47 AM

Kilo Verme Diyetleri
 




Kilo Verme DiyetleriKilosundan şikayetçi olan birçok insan bazı diyetler yapmaya özenir veya çevreden duyduklarını uygulamak ister. Bu diyetler genellikle tek çeşit besine dayalı, sağlık açısından pek uygun olmayan ve zarar verebilecek diyetlerdir. Birçok kilolu insan, ne yedikleri takdirde kilo verebileceklerini hep sorarak, aldıkları bilgilere göre diyet yapmaya başlarlar. Örneğin, günde 10 tane greyfurt veya limon gibi. Bu durum yanlıştır. Yine daha önce açıkladığımız gibi, vücuda açlık hissettirmemek ve az miktarda ve sıkça alınan çeşitli gıdalarla, yeme alışkanlıklarını değiştirerek, sağlıklı bir kilo verme programı uygulamak daha doğrudur.

Günlük alınan kalorilerin hesaplanması suretiyle diyet planlaması yapılabilir. Genellikle oturarak iş gören insanlar ve ev hanımları günde ortalama 2000-2500 kalori arasında kalori tüketirler. Orta derecede bedensel faaliyete sahip kişiler 2500-3000 kalori, ağır işlerde çalışanlar ise 4000-4500 kalori arasında enerji tüketirler. Yarışma bazında ve yüklemeli spor yapanlar da bu son gruba dahildir.

Genel olarak kilo verme programlarında ortalama ayda 3-4 kilo arasında kilo verilmesi uygun ve sağlıklıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için aktif olmayan kişiler için günde 1000-1200 arası, aktif ve beden faaliyeti daha fazla olan kişilerde ise günlük 1500 kalorilik bir diyet, istenen neticeyi sağlayacaktır.

Ancak uygulanan diyetteki protein miktarı da yeterli ölçüde olmalıdır. Aksi halde vücut kendi kas kitlesini kaybederek, güçsüz ve orantısız bir duruma gelebilir. Böyle bir diyet programında hiç olmazsa yarısı biyolojik değeri yüksek proteinlerden, örneğin et, süt, yumurta gibi besin maddelerinden sağlanacak günde 50 gram kadar protein yeterli olacaktır. Bu suretle tüketilen protein yakılma işlemi sırasında daha fazla enerji harcattırır. Bu sebeple yüksek protein içeren kilo verme diyetleri genellikle tercih edilmektedir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.