Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Maharishi Birleşik Alan Teknolojisi Derneği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/486167-maharishi-birlesik-alan-teknolojisi-dernegi.html)

Bluesky24 10-04-2010 12:27 AM

Maharishi Birleşik Alan Teknolojisi Derneği
 




Maharishi Birleşik Alan Teknolojisi DerneğiTransandantal Meditasyon Derneği'nin İstanbul merkezi. 16 derslik kurslar düzenliyor. Hintli usta Maharishi Maseh Yogi, günümüz şartlarına uyarlanmış meditasyon yöntemleri öğretiliyor. Derneğin başkanı ve meditasyon eğitmeni olan Albert Baruh, Maharishi Yoga Programi'nın yararlarının bilimsel olarak saptandığını ve herkes tarafından kolaylıkla uygulanabileceğini söylüyor: "Bireysel ve kozmik yaşamın bütünleşmesi anlamına gelen yoga ile doğayı kavrama yeteneği kazanıyoruz. Yaşamın stresinden kurtulup, bilincimizi saflaştırıyoruz. Bizim kursumuzda, 'asana' adı verilen bazı yoga hareketleri öğretiliyor. Bu hareketlerin iki farklı etkisi var: Birincisi, vücudu daha esnek hale getiriyor. İkincisi, vücudun belli noktalarında birikmiş olan toksinlerin, fiziksel yolla dışarı atılmasını sağlıyor. Yoganın, beden ve zihin yogası olmak üzere iki türü mevcut. Zihin yogası, diğer adıyla 'transandantal meditasyon,' düşünceyi kullanarak zihni açıyor. Beden yogasına da 'hatha yoga' deniyor. Hem hayattan zevk almak, hem de sorumluluklarımızı daha iyi yerine getirebilmek için, her zaman dingin ve rahat olmamız lazım. Yoga zihinsel bir duş gibi. Eğer insan bunu yaparsa daha sakin, daha huzurlu olur. Olaylara daha geniş bakar, daha doğru kararlar verir." Albert Baruh, günümüzde spor salonlarında yapılan yoga türlerinin aslıyla hiçbir ilgisi olmadığım düşünüyor: "Modern çağda her şey paraya dönüştü ve insanlar para kazanmanın yollarını arıyorlar. Herkesin yogaya ilgi gösterdiğini görünce, çeşitli isimler altında salonlar açıyorlar. Tabii bunların yogayla ilgisi yok. Yoganın faydalarını bu şekilde görmek mümkün değil." Bu merkezde yoga ve transandantal meditasyon kurslarına katılabilmek için yıllık 145 milyon giriş ücreti ve üyelik aidatı ödemeniz gerekiyor. Eğer ikinci yıl da devam etmek isterseniz, 24 milyon ödemeniz yeterli oluyor.

Cumhuriyet Caddesi, 3718 Taksim /ist

Tel: 235 02 28

Transandantal Meditasyon Derneği'nin İstanbul merkezi. 16 derslik kurslar düzenliyor. Hintli usta Maharishi Maseh Yogi, günümüz şartlarına uyarlanmış meditasyon

yöntemleri öğretiliyor. Derneğin başkanı ve meditasyon eğitmeni olan Albert Baruh,

Maharishi Yoga Programi'nın yararlarının bilimsel olarak saptandığını ve herkes tarafından kolaylıkla uygulanabileceğini söylüyor: "Bireysel ve kozmik yaşamın bütünleşmesi anlamına gelen yoga ile doğayı kavrama yeteneği kazanıyoruz. Yaşamın stresinden kurtulup, bilincimizi saflaştırıyoruz. Bizim kursumuzda, 'asana' adı verilen bazı yoga hareketleri öğretiliyor. Bu hareketlerin iki farklı etkisi var: Birincisi, vücudu daha esnek hale getiriyor. İkincisi, vücudun belli noktalarında birikmiş olan toksinlerin, fiziksel yolla dışarı atılmasını sağlıyor. Yoganın, beden ve zihin yogası olmak üzere iki türü mevcut. Zihin yogası, diğer adıyla 'transandantal meditasyon,' düşünceyi kullanarak zihni açıyor. Beden yogasına da 'hatha yoga' deniyor. Hem hayattan zevk almak, hem de sorumluluklarımızı daha iyi yerine getirebilmek için, her zaman dingin ve rahat olmamız lazım. Yoga zihinsel bir duş gibi. Eğer insan bunu yaparsa daha sakin, daha huzurlu olur. Olaylara daha geniş bakar, daha doğru kararlar verir." Albert Baruh, günümüzde spor salonlarında yapılan yoga türlerinin aslıyla hiçbir ilgisi olmadığım düşünüyor: "Modern çağda her şey paraya dönüştü ve insanlar para kazanmanın yollarını arıyorlar. Herkesin yogaya ilgi gösterdiğini görünce, çeşitli isimler altında salonlar açıyorlar. Tabii bunların yogayla ilgisi yok. Yoganın faydalarını bu şekilde görmek mümkün değil."

Bu merkezde yoga ve transandantal meditasyon kurslarına katılabilmek için yıllık 145 milyon giriş ücreti ve üyelik aidatı ödemeniz gerekiyor. Eğer ikinci yıl da devam etmek isterseniz, 24 milyon ödemeniz yeterli oluyor.

Cumhuriyet Caddesi, 3718 Taksim /İst

Tel: 235 02 28


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.