Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Beowulf: Ölümsüz Savaşçı - Mitolojik Öyküye Üç Boyutlu Bakış (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/485983-beowulf-olumsuz-savasci-mitolojik-oykuye-uc-boyutlu-bakis.html)

Bluesky24 09-04-2010 11:18 PM

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı - Mitolojik Öyküye Üç Boyutlu Bakış
 




Beowulf: Ölümsüz Savaşçı - Mitolojik Öyküye Üç Boyutlu BakışForrest Gump (1994), What Lies Beneath (2000), Cast Away (2000) ve son olarak da The Polar Express (2004) filmleriyle tanıdığımız Amerikalı yönetmen Robert Zemeckis, daha önce de sinemaya uyarlanmış ünlü Yunan mitolojisini ilk kez üç boyutlu teknolojide görüntülenmek üzere uyarlamış. Öyküde mitolojik kahraman Beowulf, Grendel adlı bir canavarın tehditi altında olan Danimarkayı mucizevi bir mücadele vererek kurtarıyor. Ancak bu kez çok daha şeytani bir güce karşı gelmek zorunda kalıyor. Mitolojik bir dünyada hırs, kibir ve kahramanlık üzerine muhteşem bir masal olan Beowulf, aynı zamanda üç boyutlu teknolojiye harika bir örnek. Ray Winstone, Angelina Jolie, Robin Wright Penn, Anthony Hopkins ve John Malkovich gibi ünlü yıldızların animasyon simülasyonlarını izlemek de ayrı bir zevk.

Neil Gaiman ve Roger Averynin senaryosunu yazdığı uzun bir şiir olan öykü, hemen hemen hiç değiştirilmeden kaleme alınmış. Öykünün kendisi de zaten oldukça basit. Danimarka kralı Hrothgar (Anthony Hopkins) müzikli bir eğlencede halkını katleden dev canavar Grendeli (Crispin Glover) öldürtmek için kendine bir kahraman arar. Bunu duyan Beowulf (Ray Winstone) savaşçı adamlarıyla kralın yanında alır soluğu ve zafer tutkusunu doyurmak ve güzel kraliçeye (Robin Wright Penn) sahip olmak için hızla canavarın zayıf noktasını belirleyip onu alteder. Ancak bir de canavarın annesiyle (Angelina Jolie) yüzleşmek zorundadır. Beowulf karşısında alabildiğine alımlı ve çırılçıplak bir kadın bulunca onun vaad ettiği tüm güç ve şöhreti kabul etmekle kalmaz, bir de bu cazibeye dayanamayıp kadına bir oğul daha verir. Kral ilan edilen Beowulf, bu zayıflığının acısını uzun yıllar çekecektir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.