Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   İnternet Hesaplarınızı Kontrol Edin! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/485715-internet-hesaplarinizi-kontrol-edin.html)

Bluesky24 09-04-2010 10:09 PM

İnternet Hesaplarınızı Kontrol Edin!
 


İnternet Hesaplarınızı Kontrol Edin!





Sanal dolandırıcılar bankaların internet sitesini kopyalayıp müşteri bilgilerine ulaştı. Hesaplar boşaltıldı.Vurguncular, yıllır sonra aynı yöntemleri kullanarak sanal ortamda bankaları dolandırdı. İnternet korsanları, geçen hafta bankaların sahte internet sayfalarını oluşturarak müşterilerin şifrelerini ele geçirdi ve hesaplarındaki paraları çekti.



Dolandırıcılar önce üç bankanın internet sitelerinin birebir kopyalarını oluşturdu. Bankacılık işlemi yapmak isteyen vatandaşlar sahte siteye girdiğinde, yapacakları işlemin türüne göre, gizli kalması gereken banka şifreleri, pin ve hesap numaralarını sisteme girdi. Vurguncular bu bilgilere ulaştıktan sonra ilgili müşterileri bir link aracılığıyla bankanın gerçek internet sitesine yönlendirdi. Daha sonra ise, elde ettikleri şifrelerle kişilerin hesabındaki paraları çektiler. Telekomünikasyon Kurumu (TK) bünyesinde faaliyet gösteren ve internet suçlarıyla mücadele yürüten İnternet Güvenliği Başkanlığı ve ilgili bankalar, balık avlama (phishing) olarak da adlandırılan saldırıdan kısa zamanda haberdar oldu. Alarma geçen İnternet Güvenliği Başkanlığı, sahte sitelere erişimi engelledi.



Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren ve internet suçlarıyla mücadele yürüten İnternet Güvenliği Başkanlığı ve ilgili bankalar phishing saldırısından hemen haberdar oldu. Alarma geçen İnternet Güvenliği Başkanlığı, sahte sitelere erişimi engelledi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ise banka adı vermedi.



Yetkililer, internet yoluyla işlenen suçların takibinin önemine dikkat çekerek, zombi, kişisel hakaret siteleri ve diğer internet suçlarıyla etkin mücadele için en kısa sürede yasal düzenleme yapılacağını vurguladı.



Bunlara dikkat!- Banka ya da kredi kuruluşları adına gelen elektronik postalar üzerinden bankanıza erişim yapmayın.- İnternette, bankacılık işlemi yaparken bankanızın adını doğru yazdığınızı özellikle kontrol edin.- Bankalar, e-mail atarak şifre değiştirmenizi istemez. Bu tuzağa düşmeyin.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.