Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Uffizi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/485373-uffizi.html)

Bluesky24 09-04-2010 09:18 PM

Uffizi
 




Uffizi16 yüzyıldan kalan Uffizi...Türkçesi "ofisler"...Floransayı bu odalarda yönetmişler,çalışmışlar.Sade ama görkemli. Uffizi "U" harfi şeklinde inşa edilmiş.Vecchio Sarayının hemen yanından Arno Nehrinin kıyısına dek uzanıyor.

Bize söylediklerine göre dünya resim sanatının önemli eserlerinin %50 si burada sergileniyor şu anda.

Medici ailesinin mirası bu bir bakıma...Her tarafa bir sürü şey yaptırmışlar..Her şey o aileden miras..Kuzenimle yolda yürürken bu aileden biri olsaydık ne acı verici olurdu diye düşündük..Herşey ailenden kalma ama hiçbiri sana ait değil..Sonra öğrendik ki, Medicilerden biri hala hayatta, en son çocuk..Tek Medici...Onun bu soyu devam ettirmesini dilemişler ama adam eşcinselmiş.Dolayısıyla onun evlenip çoluk çocuğa karışma hayalleri yok olmuş tüm Floransa için.

Şimdi gelelim Uffiziye..

Uffiziye giriş zor.Oraya gidecek olursanız önce rezervasyon yaptırıyorsunuz, sonra rezervasyon saatinde muhakkak orada oluyorsunuz.Yoksa içeri giriş mümkün değil.Bir gün önceden rezervasyon yaptırmalı, bileti de elinize almalısınız.Bunları daha önce ir yazıda söylemiştim.Yaşlanıyorum galiba..

Adını duyduğunuz ya da duymadığınız tüm ressamlar oradaydı ...Fırça darbelerini görebiliyorsunuz..Çalışmaları, kendi el yazılarıyla aldıkları notları...Büyüleyiciydi.

Uffizi odalara ayrılmış ve hepsi numaralandırılmış...Bir ya da birkaç ressama ayrılmış...Bazı odaları hızlı geçtim..Ancak bazısını bir türlü geçemedim..Önünde çakılıp kaldığım oldu..."Venüsün Doğuşu"...Ah Boticelli!..Bana neden yaptın bunu? Leonardo Da Vincinin dokunduğu resmin yakınında olmak çok güzeldi..Giottoyu görmek, Flippo Lippinin eserlerini seyretmek...Çok keyifliydi...

Benim için Boticelli iki resmiyle favorimdi. Aslında Boticelli hep favorimdi. Zaten Uffizinin dışında onları göreceğim için çok heyecanlıydım.

Biri "Allegory of Spring"..Bahar...Gizemli bahar..1478de yapmış. Diğeri "Venüsün Doğuşu" , 1486 da yapmış...Aradan sekiz yıl geçmesine karşın bu resimde de "Spring" tablosundaki melankolik havayı ve büyülü atmosferi aynı tat da tutturmuş..İnanın bana bu dev resimlerin önüne çakılıp kalıyorsunuz.İçine girecekmiş gibi oluyorsunuz.

En sonunda mıncıklamak istediğim bir resim vardı..Medici ailesi bebeklerinin resmini yaptırmış...Al çocuğu o resimden mıncıkla!..Tombalak şey...

Uffiziyi 3 saatte gezdik.Aslında hakkı 8 saat...Ancak gidecek bir sürü yer vardı, daha fazla uzatamadık gezmeyi.Bana kalsa uzatırdım da bizimkilerin tavanlara bakmaktan boyunları tutuldu.

Aramızda kalsın her şey iyi hoş ancak arka arkaya bütün müzeleri gezdikten sonra gözleriniz bozuluyor,renklerden kamaşıyorlar, boynunuz tutuluyor..Kültür patlamasını bu şekilde yaşamak biraz yorucu.

O gece son durak kuzenimle beraber gittiğimiz Salamancaydı...Muhteşem bar..Çok şık ve sevimli..Firenzenin ara sokaklarında..Kapısı sürekli kalabalık..Sırayla içeri girilen cinsten bir yer..Bizim barlar gibi değil ama...Son derece aydınlık, ucuz, müzik güzel, havalandırma iyi..Sonrada anladık ki lüks barlardan biriymiş..Ziyaret etmek isterseniz www.salamanca.it girin bir bakın...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.