Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Hodgkın Hastalığı (Lenfadenom) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/485049-hodgkin-hastaligi-lenfadenom.html)

Bluesky24 09-04-2010 08:30 PM

Hodgkın Hastalığı (Lenfadenom)
 




Hodgkın Hastalığı (Lenfadenom)Özellikle genç erkeklerde görülen, vücudun retiküler ve lenfatik dokularını tutan bir hastalıktır.

Nedeni: Bilinmemektedir.

Belirtileri: Boyundaki lenf bezleri, zamanla, ağrısız olarak şişer. Bunlar, yumuşak olmamakla birlikte, lastik kıvamında, kolay hareket ettirilebilen, birbirinden ayrı kitleler halindedir. Hastalık ilerledikçe, diğer lenf bezleri grupları da şişer ve hastada, bazen on gün kadar süren ateşli devreler belirebilir. Şişen lenf bezleri grupları, çevrelerindeki yapıların çalışmalarını engeller. Örneğin, bronşları çevreleyen bezler, solunum yollarına basınç yaparak, hastada solunum darlığına yol açabilir, ya da akciğerin bazı bölümleri söner. Karaciğerle dalak şişip, karında rahatsızlık duygusu yaratır ve sinirler üzerindeki basınç sonucu, ağrı ya da felçler belirir. Bazı ender hallerde, hasta, alkol içtiği zaman, şişmiş olan bezlerde ağrı duyar.

Tedavi: Belirli bir grup beze ışın tedavisi etkilidir. Şişkinliğin yaygınlaştığı hallerde, sitotoksik (hücre zehiri olan) ilaçlar kullanılır. En sık kullanılan bu tür ilaç, hardal gazına benzer olan nitrogen mustarddır (azotlu hardal). Diğer sitotoksiklerden, vinblastin sulphate (vinblastin sülfat) ve chlorambucil (klorambüsil) de denenebilir. Hastalığa, genellikle kansızlık da eşlik eder, hatta bazen o kadar şiddetli olabilir ki, hastaya kan naklini gerektirir. Ağrı ya da herhagi bir organın görevini engelleyen yerel basınçları, cerrahi yoldan ortadan kaldırmak mümkündür.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.