Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Barbitüratlar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/484674-barbituratlar.html)

Bluesky24 09-04-2010 07:45 PM

Barbitüratlar
 




BarbitüratlarBarbitürik asit veya malonilüre (manolynurea) türevleridir. Sinir sistemini uyuşturucu etkileri olan bu maddeler, sükunet, uyku veya anestezi sağlamakta kullanılır. Etiklerinin süresine göre, üç grupta tuplanırlar:

1. grup: Thiopentone (Pentothal), methodexitone (Brietal, Berevital), thialbarbitone. Etkileri çok kısadır. Bundan ötürü, damardan anestezik olarak kullanılırlar.

2. grup: Pentobarbiton (Nembuatal), quinalbarbitone (Seconal), cyclobarbitone (Seconal), cyclobarbitone (Phanodorm), amylobarbitone (Amytal), butobarbitone (Soneryl). Etkileri: 100 mglık dozları, takriben 6 saatlik uyku verir, bundan ötürü uyku verici olarak kullanılırlar.

3. grup: Barbitone (Veronal), phenobarbitone (Gardenal veya Luminal), diallylbarbitürik asit. Etkileri yavaştır. Genellikle uyutucu olarak kullanılmazlar. Phenobarbitone, sarada ve hafif sakinleştirici olarak kullanılır.

Bütün barbitüratlar tehlikeli olup, doktor kontrolünde kullanılmalı, çocukların erişemeyeceği yerlerde bulundurulmalıdırlar. Doktorlar, bu ilaçların reçetelerini dikkatle vermelidirler, çünkü alışkanlık yapabilirler, r amacıyla kullanılabilirler, yaşlılarda konfüzyona neden olabilirler ve bunlara karşı duyarlılığa sık rastlanır. Birbirinin etkisini kuvvetlendirdikleri için, barbitüratlar alkolle birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır. Normalde uyutucu olan dozdaki barbitürat, alkolle bir arada, koma veya ağır solunum azalmasına yol açabilir. Barbitürat alan hastalar, geceleri ilaç şişesini yataklarının yanında bulundurmamalıdırlar, çünkü, şaşırıp birden fazlasını yutabilirler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.