Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Düzenli Sporla Yaşlılığa Hazırlık (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/484425-duzenli-sporla-yasliliga-hazirlik.html)

Bluesky24 09-04-2010 07:18 PM

Düzenli Sporla Yaşlılığa Hazırlık
 




Düzenli Sporla Yaşlılığa HazırlıkYaşlılığın ilk hissedilen belirtileri arasında kas gücü, dayanıklılık ve esnekliğin azalması; vücuttaki yağ oranının artması; koordinasyon ve dengenin bozulması; Kalbin her atışta azalan miktarlarda kan pompalamaya başlaması; kalp atışlarının yavaşlaması; akciğerin hücrelere daha az miktarda oksijen aktarabilmesi; damarların esnekliğini kaybetmesi; kemiklerin daha narinleşmeye ve incelmeye başlaması; ve bunalım gibi ruhsal rahatsızlıkların çoğalmasıdır. Peki, bu sayılan belirtilerle spor yapmak arasında herhangi bir ilişki var mıdır?

Pek çok araştırmacı, yaşlılığın neden olduğu rahatsızlıkların neredeyse % 50sinin hareketsizlikten kaynaklandığına inanmaktadır. Sporla yaşlanma arasındaki ilişkiyi anlamak amacıyla, Brown Üniversitesinde 40 ile 85 yaş grubunda olan 4.500 kişi üzerinde inceleme yapılmıştır. Düzenli olarak spor yapan 70 yaşındaki kişilerin, hareketsiz olan 50 yaşındaki kişilerle aynı düzeyde fiziksel performansa sahip oldukları gözlemlenmiştir. Bu spor yürüme bile olsa, 50 ve 70 yaş grubundaki söz konusu kişilerin performansları eşitti. Varılan sonuca göre, düzenli spor yapan kişiler, performans açısından hareketsiz kişilere göre, fiziksel performans açısından 25 yıla kadar üstünlük sağlayabilirler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.