Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Spor Hastalıkları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/484372-spor-hastaliklari.html)

Bluesky24 09-04-2010 07:11 PM

Spor Hastalıkları
 




Spor HastalıklarıSporun zihin ve fizik yapıyı geliştirmekte olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

Bununla birlikte, bu yeni uğraşıda egzersize katılan kişiler organizmalarının toleransları üstüne çıkabilmektedir. Yeterince ön hazırlık yapmadan egzersizlerde aşırı zorlamalar dikkatin azalmasına, kazalara ve sakatlıklara yol açabilir.

Sakatlanmanın daha ciddi boyutlara çıkmasını önlemek bakımından ilk yardım uygulamaları büyük önem taşımaktadır.

Bu gibi durumlarda son kara her zaman hekimin sorumluluğu altındadır. Ancak hekimin hastaya ulaşıp yardımcı olmasına kadar geçecek süre içinde ilk yardımın yapılması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

En sık görülen bazı spor sakatlıklarının nedenleri, tanıyla ilgili bazı temel bilgileri, ilk yardım uygulamaları ve önlemler aşağıda sırasıyla açıklanmaktadır.



ALT KONULAR Aşil Tendinitisi Aşil Tendonu Kopması Aşil Tendonunun Zorlanması (Çekmesi) Bağ Zedelenmesi Su Toplaması Kırıklar Kasık Zorlanması Diz Eklemleri Kıkırdak Zedelenmeleri Kas Lifi Kopması (Yırtığı) Egzersiz Sonrası Kas Sertliği, Yorgunluk Kas Ezilmeleri Kas Zorlanmaları (Çekmeleri) Sıyrık ve Kesikler Çıkıklar Burkulmalar Soğuk Baskılı Bandaj Uygulaması Sakatlık Sonrası Spora Dönüş


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.