Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Prof. Dr. Muzaffer Şevki Yener (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/484114-prof-dr-muzaffer-sevki-yener.html)

Bluesky24 09-04-2010 06:40 PM

Prof. Dr. Muzaffer Şevki Yener
 




Prof. Dr. Muzaffer Şevki Yener1939 yılında, "Pratik Doktor" adlı derginin 6. sayı, 75. sayfasında Muzaffer Şevki Yener şöyle söylüyordu: "beslenme hastalıkları ya kalıtsal yahut edinsel olurlar. Kalıtsal olduğu zaman, o şahsın ecdadında muhakkak çok yemek yiyenler vardır. Bazen büyük pederde şişmanlık, pederde gut, oğulda diabet olması gibi durumlar görülmesi yine irsiyetle açıklanır. Etlerle aşırı beslenme şahsı gut hastalığına hazırlar. Fazla karbonhidratlı yemek, diabet etiyolojisinde rol oynayabilir. Kalıtsal şişmanlık ile edinsel şişmanlığı birbirinden ayırmak her zaman mümkün değildir. Bununla beraber, şişmanlık ne kadar erken yaşta başlamışsa, o kadar kalıtsal olduğu düşünülebilir. Kalıtım nasıl bir süreç ile bu koşulları yaratıyor? Şurası muhakkaktır ki, şişmanlarda bazı endokrin bozukluklar vardır.

Umumiyetle şişmanlar, fazla yemek yediğini bilmeyen şahıslardır. Birçokları fazla yemek yemediklerini ısrarla savunurlar.

Şişmanlığa götüren aşırı beslenme, daha sonra diabete de götürebilir. Boulinin gözlemlerine göre, şişmanlarda glikoz yükleme testi yapıldığı zaman , hemen daima glikoregülasyon bozukluğu görülmüştür. Bunlarda, glikoz yükleme testi eğrisinin alanı, şişman olmayanlara göre yedi defa daha fazladır. Bizim de senlerden beri yaptığımız araştırmalar aynı sonucu vermiştir. Hakikatte aşırı beslenme, diabetin ve şişmanlığın ortak sebebidir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.