Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   İnsanlarda Beslenme ve Yeme Davranışları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/484105-insanlarda-beslenme-ve-yeme-davranislari.html)

Bluesky24 09-04-2010 06:39 PM

İnsanlarda Beslenme ve Yeme Davranışları
 




İnsanlarda Beslenme ve Yeme DavranışlarıObezite için en fazla sorumlu tutulan sebeplerden birisi, aşırı yeme davranışıdır. Bu sebebe verilen önem son yıllarda biraz azalmışsa da, enerji bilançosu hesaplamalarına göre, son yıllarda yine hiperfajiye önem verilmeye başlanmıştır. İştah kontrolünü ayarlayan güçler, biyolojik, psikolojik ve çevresel faktörler arasındaki dinamik bir denge durumuyla sonuçlanır.

Obez kişilerin ciddi psikolojik sorunlar yaşadığı inancı biraz sarsılmıştır. Bu inancı ilk defa sarsan araştırma, Moore ve arkadaşları tarafından Manhattanda yapılan çalışmadır. 1660 kişi üzerinde yapılan bu araştırmada, obez şahısların psikolojik test skorlarının ancak dokuz ölçütün üçünde normalden saptığını görmüşlerdir. Bu üç ölçüt, olgunluk eksikliği, kuşkuculuk ve davranış katılığıdır. Bununla beraber bu üç ölçüt bakımından da gruplar arasında pek büyük fark yoktur. Buna benzeyen bir çalışma da, Silverstone tarafından 344 İngiliz üzerinde yapılmıştır. Bu çalışmada, psikiyatrik sapmalar bakımından, gruplar arasında fark bulunmamıştır. Bazı çalışmalar ise, obezlerde ruhsal durumun daha düzenli olduğunu göstermiştir. Crips ve Mc. Guinness, obezler arasında daha az anksiyete ve depresyon bulmuşlardır. Obez çocuklarda da özgüven ve özsaygı, obez olmayan yaşıtlarına göre daha geri değildir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.