![]() |
Ömür Uzayacaksa ya Hayatın Anlamı... Ömür Uzayacaksa ya Hayatın Anlamı...‘Son sözü etmek tabi ki bizim harcımız değil; tıp ve bilim dünyası ile medya yeterince ‘söz ediyor zaten. Kaldı ki, konu biziz: İnsan. Birileri çıkıp "Yaşam süreniz yüzyıl oluyor", "Hastalıklar ortadan kalkıyor", "Üstün insan yaratılıyor" gibi iddialarla aklımızı karıştırırken tepkisiz ve duygusuz kalmak olası değil. Bana sorarsanız, ben öyle 100 yaşına falan gelmek istemiyorum. Halkın çoğunluğunun da isteyeceğini sanmıyorum. Hayat kavganızın daha yıllarca süreceğini, nice orman yangınlarına sadece seyirci kalacağınızı, trafiğin günbegün daha da çılgın bir hal aldığını, yıllık zam oranlarının uzayan ömürle ters orantılı gideceğini, teknolojinin akıl sırlarını çiğneyerek hepimize hükmedeceği günlerin geldiğini bir düşünsenize... Bir gün gelecek sizin annenizden istediğiniz gibi, kızınız sizden öğüt almayacak ya da en sevdiği yemeği pişirmenizi istemeyecek. Ben düşünmek istemiyorum. Kromozomlarımı tanımıyorum, ama ne kadar ilgilenmesem de onların içerde bir şeyler çevirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Nasıl olsa, birileri anlatmadan da onlar oradaydılar. Biraz pesimistim belki ama bence ne kadar birbirimizden farklı olsak da özde ‘aynıyız. İnsanız... Hepimiz ‘kusurluyuz. Bence hayatın anlamı biraz da tadında kalmasında gizli. Elbette hepimiz hayatı kendimize göre seviyoruz. Ama doğrusu üç basamaklı yaşlarda olmak biraz göz korkutucu... Tamam kabul, yaşlanmaktan ve galiba sevdiklerimin kaybını izlemekten korkuyorum. Her şeye karşın tıp ve bilim dünyasındaki buluşlar, elde edilen yeni bilgileri takip ediyoruz, devamını merak etmekten kendimizi alamıyoruz. Her türlü gelişmeyi adım adım da sizlerle paylaşacağız. Acaba sizlerle böyle buluşma şansımızı da ‘genlerimize mi borçluyuz?... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:42 PM. |