![]() |
Patlıcanlı Gül Börekleri Patlıcanlı Gül BörekleriMalzemeler: 4 yufka ½ kg Patlıcan 2 baş soğan 4 adet sivri biber 2 domates ½ demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ 1 yumurta 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı yoğurt tuz - karabiber Yapılışı: ·Fırını 175 derecede ısıtın ·Soğanları salata soğanı şeklinde doğrayın, tavada zeytinyağında pembeleşene kadar çevirin ·Sivri biberleri doğrayın ve soğana ilave edin ·Patlıcanları küp küp doğrayın ve tavaya ilave ederek biraz kavurun ·Patlıcanlar yumuşayınca doğranmış domatesleri ilave et, 2-3 dakika pişirin ·Ateşten alırken doğranmış maydanozları, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ·1 yufkayı 4e bölün ·Köşe uç tarafı yukarı bakacak şekilde önünüze alın ve uç kısmına patlıcan içden koyun. Yufkanın diğer kısmına 1 çay bardağı zeytinyağ ve 2 su bardağı sütü karıştırarak fırça ile sürün. ·Her iki yanı içe doğru kapatarak sigara böreği gibi sarın sonra bir ucundan başlayarak içe doğru sarın. ·Yufkaların diğer parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. ·Tepsiye dizin ve süt ile zeytinyağ karışımının kalan kısmına 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek çırpın. Kaşıkla böreklerin üzerine dökün. ·Önceden ısıtılmış fırında orta kısımda üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Not: Eğer yufka kullanmak size zahmetli geliyorsa o zaman milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Her bir parça milföyün ortasına patlıcan içten koyun ve hamurun 4 köşesini ortada üst üste birleştirerekfırında pişirin. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:28 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.