Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Puberte Dönemi (yaklaşık 12-14 yaşları) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/483583-puberte-donemi-yaklasik-12-14-yaslari.html)

Bluesky24 09-04-2010 04:32 PM

Puberte Dönemi (yaklaşık 12-14 yaşları)
 




Puberte Dönemi (yaklaşık 12-14 yaşları)Fizyolojik değişiklik sırasında adolesanın ilgisi önce değişen ve gelişen bedenine dönüktür; bu yeni bedenine ve kendine yabancılaşma hissedebilir. Bedeninin yaşıtlarından farklı olması onun için büyük önem kazanır. Bu nedenle örneğin adolesanın boyunun yaşıtlarından kısa kalması ya da yüzünde sakal veya bedeninde kılların çıkmaması, kızın göğüslerinin küçük ya da büyüklüğü soruna dönüşebilir. Minimal bir jinekomasti erkek adolesanın kendini çok farklı değerlendirmesine yol açabilir. Geç gelişme daha çok erkeklerde sorun yaratırken, kızlar erken geliştikleri zaman erkeklerin birden büyüyen göğüslerine bakmasından veya kendisini cinsel açıdan tahrik edici bularak suçlamalarından korku, utanç, suçluluk duyabilirler.

Adolesanların çoğu, kendi içlerinde yetersizlik veya güvensizlik duyguları olduğu zaman, bunları bedensel özelliklerine projekte etme eğilimindedir. Yani güvensizliğinin örneğin burnunun büyüklüğünden yada yüzündeki bir benden ileri geldiğine inanmaktadır. Bu genç rinoplasti ya da belli beden bölgelerinde plastik ameliyat yapılması için ısrar edebilir. Benzeri şekilde cinsel çatışmaları ya da mastürbasyon veya ejakülasyonla ilgili korkuları olan bir genç bu korkuları kendi bedenine pojekte ettiği için, penisiin küçüklüğünden büyük endişe duyabilir. Yani kendi kişiliği ile ilgili endişelerini bedenine döndürür ve bitmez tükenmez şekilde bedeniyle ya da organı ile uğraşır.

Pek çok erkek adolesan ereksiyon, ejakülasyon, mastürbasyon konusunda kontrol kazanmaya çalışır. Odipal çatışmaları yeniden canlanabilir, yenisine zarar gelmesi korkusu ve mastürbasyon çatışmaları yoğun olabilir. Bazı kızlarda ilk adet bilinçaltı korkuları uyandırabilir, bu nedenle adete olumsuz tepki doğabilir veya aşırı zayıflayarak meme ve kalçadaki yağlanmayı engeller, erkek benzeri bir vücuda sahip olmuştur ki bu durumda anoreksiya nervosa tablosu oluşur. Her iki cinste de geçici nitelikte eşcinsellik eğilimleri görülebilir.

Normal koşullarda adolesanlar, bedenlerindeki değişime uyum sağlamada, psikososyal dürtü ve cinsel gelişimden kaynaklanan içsel çatışmalarla başa çıkmada çelişkili duygular yaşarlarsa da genellikle değişimi benimser ve cinsiyet rollerini daha derinliğine öğrenirler.



ALT KONULAR Genç Kız ve Erkeklerde Püberte


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.