Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Su Çiçeği (Varicella) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/482797-su-cicegi-varicella.html)

Bluesky24 09-04-2010 02:39 PM

Su Çiçeği (Varicella)
 




Su Çiçeği (Varicella)Çocuklarda sık görülen, enfeksiyöz bir hastalıktır.

Nedeni: Zona'nınkani benzer bir virüstür.

Belirtileri: Kuluçka devri, 14-21 gündür. İlk gün, döküntü belirir. Başlangıçta, ufak kırmızı noktalar halinde ve vücudun giyimle örtülen bölgelerinde olan döküntü, sonradan kol ve bacaklara yayılır. Çiçekteyse, döküntü, tersine, kol ve bacaklarda başlayıp, vücuda yayılmaktadır. Noktalar, sivilce (püstül) haline gelip, sonunda kabuklanır. Çocukta, baş ağrısı, huzursuzluk ve hafif ateş görülebilir.

Tedavi: Çocuk kendini hasta hissetmekteyse, yatırılır ve aspirin verilebilir. Her vakanın olduğu takdirde % 1 fenol karıştırılmış kalamin losyonu, rahatlatıcı olabilir. İleri evrelerde, döküntü enfekte olursa, özel tıbbi bakım gerekir. Döküntü temiz tutulduğu ve ikincil bakteri enfeksiyonu önlendiği taktirde, iz kalmayabilir. Çocuğun kaşınmasına engel olunmalıdır.

Çocuklarda, komplikasyonlara çok seyrek rastlanır. Bulaşıcı dönem, döküntüden önceki 5 günle, ilk döküntüden sonraki bir hafta içindedir. Bu hastalık, ömür boyu bağışıklık sağlar.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.