İyi Bir Mutfak Nasıl Olmalı? 1- Mutfak yeri mümkünse evin kuzeydoğusunda olmalı. Eğer ev iki katlıysa sanılanın aksine üst katta olmalıdır. Mutfak üst katta olduğu zaman yemek kokuları evin içine dağılmadan gider. 2- Mutfak kolay servvis yapılabilmesi için yemek yenilen odaya veya salona yakın bir yerde olmalıdır. 3- Mutfağın aydınlatme ve havalandırma yönünden ideal olması için pencerelerin geniş ve ferah olması gerekir. 4- Zemin mozaik ya da mermer olmalı. 5- Mutfaktaki tezgahın duvarları fayans olmalı. 6- Mutfakta mavi rengi hakim yapın. Çünkü mavi sinekleri kaçırır. 7- Yeşil insan gözünü dinlendirir tercih edilebilir. 8- Mutfak rahatça çalışılabilir büyüklükte olmalıdır. Böyle bir mutfak çalışanını daha az yoracaktır. 9- Mutfak bacası veya davlumbazının iyi çalışması gerekir. 10- Kapı ve pencerelerin karşılıklı olması gerekir, hava ceryanı kokunun çabuk çıkmasını sağlar. 11- Mutfak yağlı boya ya da plastik boyanabilir. Ancak tavanın buharlaşmadan etkilenmemesi için mutlaka kireçle boyanması gerekir. 12- Bol dolaplı bir mutfakta çalışan rahat eder. İdeal mutfakta malzemeler duvardaki kapalı ve gömme dolaplar içinde bulunmalıdır. Ortalıkta hiç bir şey görünmemelidir. Yiyeceklerin saklanması için de ölçülerinde dolaplar olmalıdır. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:09 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.