Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Tatlıya saldırmadan önce tekrar düşünün!.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/479449-tatliya-saldirmadan-once-tekrar-dusunun.html)

Bluesky24 08-04-2010 11:10 PM

Tatlıya saldırmadan önce tekrar düşünün!..
 


Tatlıya saldırmadan önce tekrar düşünün!..









İftardan sonra canınız tatlı çekebilir. Ancak birbirinden lezzetli tatlılara saldırmadan önce bir kez daha düşünün ve uzmanlara kulak verin.







İftar sonrası güzel bir tatlıya ne dersiniz? Evet demeden önce şunu da bilmelisiniz ki, şekerli besinlerin aşırı tüketilmesi, insülin salgısını artırarak şekerin düşmesine neden olur, şeker düşüklüğü hisseden kişi de tekrar yemek yeme ihtiyacı duyar. Bu da hem kilo almaya neden olabilir, hem de diyabet açısından risk altında olan kişilerin diyabetini ortaya çıkarabilir.







Peki ne yapmalıyız?



Prof. Dr. Emel Alphan ''meyve yemeyi ihmal etmemek, tatlı olarak da aşırı kalori alımını önlemek ve günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayabilmek için tatlandırıcılarla yapılmış sütlü hafif tatlıları (sütlaç, muhallebi, ramazana özel bir tatlı olan güllaç vb.) tercih etmek gerekir'' diyor.







Okul çağında oruç tutmak sağlıklı değil



Okul çağındaki çocukların hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle enerji, protein, vitamin ve mineral gereksinimleri yetişkinlere göre daha fazladır. Besinlerin, en az üç ana öğünde dengeli bir şekilde alınması çok önemlidir. Ramazanda öğün sayısının düşmesi, oruçlu çocuk ve gençlerin fiziksel gelişimini ve vücut metabolizmasını olumsuz etkileyebilir. Oruç tutan öğrencilerde, özellikle öğleden sonraki derslerde kan şekerinin düşmesi ve enerji eksikliğine bağlı olarak yorgunluk, halsizlik, dikkat azalması, algılamada zorluk, uykuya eğilim, baş ağrısı, baş dönmesi, üşüme-terleme ve tansiyon düşmesi gibi çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Dikkat azalması ve yorgunluk hissi öğrencinin derse ilgisini azaltarak, okul başarısını olumsuz etkiler. Prof. Dr. Emel Alphan ''Ramazan ayında oruç tutmak isteyen çocuk ve gençlerimizin bu metabolik değişiklikleri ve okul başarılarının etkileneceğini bilmeleri ve bu konuda kendi kararlarını vermeleri yerinde olacaktır. Oruç tutmak isteyenlerin ise mutlaka sahura kalkmaları dengeli beslenmeleri gerekir'' diyor.







Ramazana özel sütleç tarifi



Pirinci yıkayın, az suda suyunu çekip yumuşak hale gelinceye kadar haşlayın. Nişastayı su ile ezin, tuzu ilave edip karıştırın. Kaynayan süte, suda ezilmiş nişastayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın, pişirmeye devam edin. Sütlacı ateşten alın, tatlandırıcıyı ilave ederek, karıştırın. Kaselere boşaltın.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.