Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Çocuk Sağlığı Uzmanları Samsun'da Buluştu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/479224-cocuk-sagligi-uzmanlari-samsunda-bulustu.html)

Bluesky24 08-04-2010 10:27 PM

Çocuk Sağlığı Uzmanları Samsun'da Buluştu
 




Pediatri alanında çok sayıda uzman doktor ve akademisyeni bir araya getiren 48. Milli Pediatri Kongresi Samsunda toplandı. Sıvı gıda işleme ve ambalajlama alanında bir dünya kuruluşu olan Tetra Pak bu yıl da kongrenin katılımcıları arasında yer alıyor. Tetra Pak Türkiye, ikinci kez katıldığı Milli Pediatri Kongresinde güvenli gıda tüketimi açısından işleme ve ambalajlamanın önemini, süt ve meyve suyu tüketiminin çocuğun sağlıklı gelişimi üzerindeki etkilerini gündeme taşıyor.

Tetra Pak Türkiye Kongrede, uzman doktor ve akademisyenlere zengin bir içerik sunuyor. Kuruluşun hazırladığı dosyada bulunan ve akademisyenler tarafından kaleme alınan "İnek sütçocuğa ne zaman verilmelidir?"[/b] ve "Portakal ve elma suyu tüketiminin çocuklarda demir emilimi üzerinde etkisi"[/b] konulu makaleler katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.







Tetra Pak Türkiyenin pediatri dünyası ile anlamlı buluşması







Çocukların sağlıklı gelişiminde büyük etkisi olan süt ve meyve suyunun işlenmesi ve ambalajlanması konusunda faaliyet göstermeleri nedeniyle önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Tetra Pak Kurumsal İletişim ve Çevre MüdürYasemin Ayginin şunları söyledi:







"Tetra Pak Türkiye olarak faaliyet alanımızın toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konuda olması nedeniyle tıp ve akademi dünyası ile sürekli yoğun iletişim içindeyiz. Sütün ve meyve suyunun sağlıklı koşullarda ve yeterli miktarda tüketilmesinin sağlıklı bir gelişim için ne kadar önemli olduğunu görüyor, bu alanda sorumluluk hissediyoruz. Milli Pediatri Kongresine katılan uzman doktor ve akademisyenlerle sağlıklı ve güvenli beslenme konusunda yollarımız kesişiyor. Bu tür buluşmalarda, karşılıklı olarak ufuklarımız genişliyor ve bu alanda yapabileceklerimizi daha iyi görebiliyoruz."







Tetra Pak, güvenli gıda tüketiminde bir öncü







1971 yılında Türkiyede faaliyet göstermeye başlayan Tetra Pak, sıvı gıda işleme ve ambalajlama sektörüne UHT ve aseptik ambalajlama teknolojisini sunuyor.







Ultra Yüksek Isı anlamına gelen UHT, İngilizce Ultra High Temperature sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor. UHT sisteminde sıvı gıda akış halindeyken 2-6 saniye süreyle 135°-150°C ısıya tabi tutulduktan sonra süratle oda sıcaklığına soğutuluyor. Aseptik sistemde gıda kapalı bir ortamda ambalajlara dolduruluyor. Hava ve ışıkla teması önleyen 6 katmanlı aseptik karton ambalaj sayesinde gıda maddeleri "Uzun Ömürlü" olma özelliğini kazanıyor. Böylelikle Uzun Ömürlürün, aseptik ambalajı açılmadığı sürece, oda sıcaklığında, hiçbir katkı maddesi olmaksızın dört ay süresince tazeliğini koruyor.







Kaynak:Kadınvizyon


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.