![]() |
Kanda kolesterol yükselmesi nasıl önlenir? İçeriğinde kolesterol ve doymuş yağ bulunduran besinleri, tuzu kısıtlamalısınız. Beden hareketlerini arttırmalısınız. Koyun ve sığır eti yerine suda pişmiş tavuk eti ve balık eti tercih etmelisiniz. Mercimek, fasulye, nohut gibi kurubaklagiller ile kepekli ekmek, bulgur, sebze ve meyvede posalı maddeler vardır. Bu maddeler bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi kan kolesterolünü düşürücü etki de yaparlar. Bu nedenle bu yiyeceklerin miktarı kolesterolü düşürücü diyetlerde arttırılmalıdır. Et, tavuk, balık, yağlı peynirler yenmediğinde yumurta yenebilir. Yumurta genellikle sebzelerle birlikte alınmalı ve katı yağda pişirilmemelidir. Bu arada yediklerinizin hangi oranda kolesterol içerdiğini bilmeniz hem daha bilinçli olmanızı sağlayacak hem size yol gösterecektir; GIDALARIN İÇİNDEKİ KOLESTEROL MİKTARLARI Cinsi Gr Total Yağ Doymuş Yağ Kolesterol Sığır Eti 30 7.5 3.6 27 Dana 30 3.6 1.8 27 Koyun 30 6.3 3.6 27 Karaciğer 30 1.5 0.4 75 Salam Sosis 45 9.7 2.4 30 Tavuk 30 3.6 1.2 23 Yumurta 1 adet 6 2 253 Balık 30 2.7 0.5 21 Peynir 30 9 5 45 Zeytin 30 4.2 0.6 0 Süt 4.9 27 - - Ekmek 25 0.8 0.3 0 Bisküvi 35 6.5 2.3 17 Cips 30 12 3 0 Kızarmış patates 50 6.2 0.4 0 Patates püre 100 3 2 0 Dondurma 75 9 5 43 |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:08 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.