Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Spastik çocuklar için yeni bir umut (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/478537-spastik-cocuklar-icin-yeni-bir-umut.html)

Bluesky24 08-04-2010 08:55 PM

Spastik çocuklar için yeni bir umut
 
Her hastalıkta olduğu gibi serebral palside de doğru zamanlama ve uzman bir klinikte tedavi, hastaların kaderini değiştirebiliyor. Ayrıca yürütülen tıbbi araştırmalar da spastik çocuğu olan ailelere umut veriyor. Araştırmalara göre, Multilevel Enjeksiyon Tekniği olarak adlandırılan yeni bir teknikle BOTOX tedavisi uygulanan spastik çocuklar yürüme fonksiyonlarına kavuşabilecekler.



Bu yıl Türkiye'de ilk kez, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Amerikan Serebral Palsy Akademisi ve Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği tarafından düzenlenen kongrede spastisite tedavisinde uygulanan güncel tedavi metodlarından biri olan BOTOX ele alındı. Spastik çocukların kaderi değişebilir



Serebral palsi konusunda dünyanın en önemli otoritelerinden biri olan Prof. Dr. Molenears kongrede yaptığı konuşmada, Belçika'da bulunan Pellenberg Üniversitesi'nde yaptığı klinik çalışmada 316 serebral palsi hastasında BOTOX'u yeni bir uygulama tekniği olan "Multilevel Enjeksiyon" ile tedavi ettiğini ve umut verici sonuçlar ortaya çıktığını bildirdi. Multilevel enjeksiyon tekniği ile uygulanan BOTOX sayesinde spastik çocuklarda yürüme fonksiyonlarının iyileştiğini belirten Prof. Dr. Molenears, hastaların tedaviden en yüksek düzeyde yararlanabilmeleri için erken dönemde başlamasının kritik önem taşıdığına dikkat çekti.



Türkiye'de en az 150 bin serebral palsi hastası var

Serebral palsi ya da halk arasında kullanılan adıyla spastisite hastalığı, gelişmiş ülkelerde 1000 canlı doğumdan 2-3'ünde görülüyor. Bebeklerin ve çocukların beyninde oluşan hasara bağlı olarak gelişen, kalıcı duruş, hareket ve denge kusuru olan serebral palsi hastalığı, gelişmiş ülkelere oranla Türkiye'de 4-5 kat daha yaygın. Türkiye'de en az 150 bin serebral palsi hastası olduğu tahmin ediliyor.

Serebral palsi nedir?





Serebral palsi hastaları ya da spastik çocukların büyük bir bölümünde beyindeki hasara bağlı olarak, bir grup kasın aşırı kasılması sonucu hareket zorluğu ya da kontrolsüz hareketler görülüyor. Spastik çocuklar; ayak tabanını yere basamamak, ellerini kullanamamak, kaslarda güçsüzlük, denge kusuru, zeka sorunları, dikkat ve algı bozuklukları, şaşılık, işitme ve görme bozukluğu ya da salya akıtma gibi sorunlardan bir ya da birkaçını yaşayabiliyorlar.



Serebral palsinin nedenleri

Serebral palsiye neden olan beyin hasarı; hamilelik esnasında annenin geçirdiği hastalıklar veya kullandığı ilaçlara, anne baba arasındaki kan uyuşmazlığına, doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalmasına veya doğumdan sonra geçirilen beyin kanamasına, sarılık veya başka hastalıklara bağlı olabiliyor. En önemli nedenler ise; bebeğin erken doğması veya doğum kilosunun düşük olması.



Serebral Palsi hastalığı ile ilgili daha fazla bilgi için http://www.turk-ortopedi.net/serebralpalsiaile.htm internet adresini kullanabilirsiniz.





BOTOX (Botullium Toksin A)

Spastik çocuklarda kullanılan yeni bir tedavi olan BOTOX (Botullium Toksin A), sinirle kas arasındaki bağlantıyı engelliyor. Bu sayede sinirden kasa kasılma emri gidemiyor ve kas daha az kasılarak spastisite azalıyor. Özellikle serebral palside (felce bağlı hareket bozuklukları) kullanılan BOTOX, kaybedilen fonksiyonların yeniden kazanılmasını sağlıyor.



Multilevel Enjeksiyon olarak adlandırılan yeni bir uygulama tekniği ile uygulanan BOTOX, Türkiye'ye Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından getiriliyor. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için Abdi İbrahim İlaç Sanayi'den Nurgün Örgen'le iletişim kurabilirsiniz. ( 0 212 212 12 27)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.