Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Sağlıklı Beslenmenin 7 Sırrı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/477291-saglikli-beslenmenin-7-sirri.html)

Bluesky24 08-04-2010 05:43 PM

Sağlıklı Beslenmenin 7 Sırrı
 
Sağlıklı Beslenmenin 7 Sırrı

Güzelliğe kavuşmanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor ama bu, sadece kalori ve vitamin saymak ya da ne yediğinize dikkat etmek demek değil. Yemeğinizi yeme şeklinizin de çok büyük önemi var...







Sağlıklı olmak için neler yemek gerektiği konusunda bir sürü şey duymuşsunuzdur. Ama sağlıklı beslenmek, sadece kalori ve vitamin saymak ya da ne yediğinize dikkat etmek demek değil. Yemeğinizi yeme şeklinizin de vücut sağlığınız üzerinde çok büyük önemi var. İşte size, yemek yemenin zevkini yeniden keşfetmenize yardımcı olacak birkaç ipucu. Çünkü sağlıklı beslenmenin en önemli şartı yemekten zevk almaktır...



Yavaş Yiyin

Hayatın gittikçe hızlanan temposu hepimizin başını döndürüyor. Ama söz konusu yemek yemek olunca bu hızı bir süreliğine de olsa azaltıp bir mola vermek çok daha faydalı. Yemeğe başlamadan önce biraz durun ve masadaki leziz yiyecekler için şükredin. Şükretmek, her lokmadan daha çok tat almayı sağlar. Ayrıca, yemeği ne kadar çok çiğnerseniz, dişleriniz ve tükrüğünüz yemeği o kadar çok öğütür; böylece mide sindirimde zorlanmaz.



Tüm Duyularınızı Kullanın

Mutfakta bir sanatçı olmak için illa bir şef olmaya gerek yok. Kokusu, canlı renkleri ve değişik dokularıyla, hazırladığınız yemek tüm duyulara hitap edebilir. Ne yerseniz yiyin, tüm bu özellikler zengin ve tatmin edici bir deneyim yaşamanızı sağlar. Eğer yemekleri siz yapıyorsanız, yenebilir çiçekler ve mis kokulu bitkiler katmayı deneyebilirsiniz. Yarattığınız eseri öne çıkaracak renklerde tabaklar kullanmak da iyi bir fikir olabilir.



Sofrayı Diğerleriyle Paylaşın

Yiyecek ya da ekmek paylaşmak tüm kültürlerde asırlar boyu yer alan bir gelenektir. Bu, yiyecekleri kutlamanın bir yoludur. Arkadaşlarınızla yemek yemek, rahatlamanıza ve tüm bu yemek deneyiminin tadını çıkarmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yemeğinizi daha yavaş yersiniz.



Yemek Yerken Dikkatiniz Dağılmasın

Televizyonu kapatın. Çalışma masanızdan kalkın. Sadece yemek yemeğe odaklanın. Ağzınıza attığınız her lokmanın tadına varın. Bu stratejiler duyularınızı daha net algılamanızı sağlar ve böylece ne zaman doyduğunuzu daha rahat farkedersiniz. Vücudunuz yeter diyorsa yemeye devam etmenin bir anlamı yoktur. Yogilerin tavsiyesine göre, sofradan tam doymadan kalkmak çok daha iyi, çünkü dolu bir mide sizi ağırlaştırır.



Küçük Tabaklar Kullanın

Başka kültürlere bakarak sağlıklı beslenme konusunda farklı ve güzel ipuçları edinebilirsiniz. Örneğin Japonların her yemeği kendi küçük tabağında servis etmek gibi bir geleneği var. Bu tabaklar masa üzerinde görsel bir şölen havası yaratmanın yanında porsiyonlarınızı küçültmeniz konusunda size yardımcı olur.



Alışverişinizi Pazardan Yapın

İyi bir ahçı, lezzetli yemekler için taze malzemeler gerektiğini bilir. Hazırladığınız yemeğin muhteşem olmasını istiyorsanız içine koyduğunuz her malzemenin taze olmasına dikkat edin. Bunu yapmanın en iyi yolu, yaşadığınız bölgede yetişen malzemeleri kullanmaktan geçiyor. Uzak şehirlerden getirilen malzemeler mutfağınıza girene kadar tazeliklerini büyük ölçüde kaybeder. Yemek yapmadan önce yaşadığınız bölgede kurulan pazarlara uğramayı ihmal etmeyin.



Yemeğinizi Mevsimlere Göre Seçin

Günümüzün hızlı dünyasında tabiatın mevsimsel döngülerini unutuveriyoruz. Mevsimin en taze meyve, sebze ve balıklarını yemeye dikkat ederek toprak anayla bağınızı güçlendirip dünyanın doğal ritmiyle uyum içinde olabilirsiniz.



Kaynak: Joy Dergisi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.