Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/)
-   -   Erken Menopoza Girme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadinlarla-ilgili-haberler/477043-erken-menopoza-girme.html)

Bluesky24 08-04-2010 05:24 PM

Erken Menopoza Girme
 




Menopoz kadınlığın sonu değil. Yumurtaların tükenmesi sebebi ile regl dönemlerinin bitmesi anlamına geliyor. Dünyadaki ortalama menopoz yaşı 51. Genelde anne ve kızlar yaklaşık aynı yaşlarda menopoza giriyor. 46 yaşından önce menopoza giren bir kadının kızının da aynı yaşlarda menopoza girme ihtimali yüksek. Menopoz yaşı ile adetlerin başlama yaşı, ırk, doğum sayısı ve kilo arasında ilişki söz konusu değil.

Sigara içen bayanlar birkaç yıl daha önce menopoza giriyor. Erken menopoz ise 40 yaşından önce menopoza girildiğinde kullanılan bir terim. 40 yaşın altında her yaşta olabiliyor. 100 kadından birinde rastlanıyor.30 yaşın altında ise 1000kişiden 1 kadın oranında rastlanıyor. Erken menopozun sebeplerini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt şöyle sıralıyor: Genetik anormallikler, radyoterapi, kemoterapi, viral enfeksiyonlar, bağışıklıkla ilgili hastalıklar, operasyonlara bağlı hasarlar

YUMURTLAMA TEKRAR BAŞLAYABİLİR



Altta yatan hastalığın teşhis ve tedavisinin yumurtlamaları geri döndüreceğine dair kanıt bulunmuyor. Ancak ortada şöyle bir gerçek var. Yumurtalıkların çalışmasındaki duraklama kalıcı olabildiği gibi geçici de olabiliyor. Op. Dr. Numan Bayazıt bu konuda şunları söylüyor: ‘Folikül adını verdiğimiz ve içinde yumurta hücresini barındıran yapılar tamamen tükendiyse o kişi bir daha adet görmez. Ancak yetmezliğe girmesine rağmen bu yapıları barındırıyorsa, yumurtalık bir süre sonra tekrar çalışmaya başlayabilir ve kişi tekrar düzenli adet görmeye devam edebilir. Çalışmalar, erken menopoza girenlerin yüzde 50 sinin yumurtalıklarında halen yumurta bulunduğunu göstermektedir. 4 hastadan birinde yumurtlamalar tekrar başlamakta, yüzde 5-10′unda kendiliğinden gebelik olmaktadır.

BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTENİRSE



Erken menopoza giren kadınlarda sıcak basması, vajinal kuruluk, kemik erimesini engellemek için, eksilen östrojen hormonunun yerine konulması öneriliyor. Op. Dr. Numan Bayazıt erken menopoza giren bir kadının bebek sahibi olmak istemesi durumunda tüp bebek tedavisi uygulanamayacağını belirterek şöyle diyor: ‘Bu hastalar yumurta bağışından faydalanabilirler. Burada başkasından alınan yumurta, tüp bebek yöntemleri kullanılarak erkeğin spermi ile döllendirilip oluşan embriyolar kadının rahmine nakledilmektedir. Ülkemizde yasal izin olmadığı için Kıbrıs,Avrupa veya Amerika ya gönderilerek yumurta almaktadırlar

Güneş


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.