![]() |
Taze Otlu ve Elmalı Kısır Malzemesi: 1/2 su bardağı ince bulgur 250 ml (1 su bardağı) su 10 dal taze nane 10 dal maydanoz 1/2 adet nar 2 adet taze soğan 75 g (1 küçük boy) soğan 175 g (1 iri boy) domates 1/2 adet yeşil elma 100 g light beyaz peynir 30 g (1.5 çorba k.) light margarin 60 ml (4 çorba k.) limon suyu 60 ml (4 çorba k.) nar ekşisi 60 ml (4 çorba k.) sızma zeytinyağı TuzYapılışı: 1.Bulguru ıslatmak için suyu bir taşım kaynatın. Bulguru geniş çukur bir kaba koyun. Üzerine suyu gezdirin. Kabın ağzına bir kapak kapatıp, bulguru suyunu çekmesi için 15 dakika bir kenarda bekletin.2. Nane ve maydanozu yapraklarına ayırın. Narın tanelerini çıkarıp, bir kaba koyun. Taze soğan, kuru soğan, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Domatesi tavla zarı iriliğinde küçük küpler halinde doğrayın. Elmayı kabuklu olarak domateslerden biraz daha irice doğrayın. Beyaz peyniri 2 cm'lik iri küpler halinde doğrayın. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca kuru soğanı ilave edip, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ateşten alın.3. Doğradığınız malzemelerin tümünü kısırı karıştıracağınız kaba koyun. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, kavrulmuş kuru soğan ve tuzu ilave edip, karıştırın. Şişmiş olan bulguru da ekleyip, hepsini beraberce harmanlayarak, karışmalarını sağlayın. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, tekrar katıştırın ve beyaz peynir parçalarıyla süsleyerek servis yapın. Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:16 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.