![]() |
Yuvarlama Çorbası Tarifi GEREKLİ MALZEMELER: -350 gr. yağsız dana kıyma -1 adet yumurta -2 çorba kaşığı kadar un -Tuz ve karabiber -Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ -Yarım su bardağı nohut -1- 5 su bardağı yoğurt -Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ -Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı: 1- Nohutu akşamdan temizleyip suda bekletin. Ertesi gün 8 su bardak et suyu veya su ile haşlanır. 2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır. 3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır. 4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. 5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir. Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:50 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.