Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadın Sağlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadin-sagligi/)
-   -   Kadınlarda Prostat Hastalığı Olduğunu Biliyor muydunuz ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kadin-sagligi/627059-kadinlarda-prostat-hastaligi-oldugunu-biliyor-muydunuz.html)

Kamilyildirim 13-01-2020 04:44 PM

Kadınlarda Prostat Hastalığı Olduğunu Biliyor muydunuz ?
 
Prostat bir salgı bezidir ve erkeklerde idrar torbasının hemen altında bulunur. İdrar torbasındaki idrarın dışa atılımını sağlayan, idrar torbasındaki idrarın boşalmasını sağlayan üretra adı verilen idrar borusunu çevreler. Prostat gerek görünüm gerekse büyüklük olarak bir kestaneye benzer. Prostat bezi 40 yaşından itibaren büyümeye başlar. Prostatın iç tarafının fazla büyümesi sonucu idrar yapmada zorlanma gibi tıkanıklık belirtileri ortaya çıkar.

Kadınlarda her ne kadar prostat olmasa da, idrar yolunun (üretra) çıkış kısmında her iki tarafta bulunan Skene bezleri, aslında erkeklerde bulunan prostat bezinin kadınlardaki kalıntısıdır. Bu yüzden Skene bezi bazen dişi prostat olarak da adlandırılır.

Skene bezinin son zamanlarda cinsel uyarılma üzerinde etkili olduğu, hatta kadınlarda bulunduğu iddia edilen orgazm sağlayıcı G noktası’nın Skene bezi olduğu söylenmektedir. Erkeklerde prostat masajında olduğu gibi, Skene bezinin uyarılması sonucu idrar yollarından bir sıvının gelmesine neden olabilir. Bu bölgenin uyarılması kadının orgazmına yardım edebilir.

Yapılan araştırmalarda Skene bezlerinin, prostattan salgılanan enzimler olan prostat spesifik antijen (PSA) ve PSA fosfataz (PSAP) içerdiğini göstermiştir. Prostat ile Skene bezlerinin benzerliğin anlaşılması ile “dişi prostat” teriminin kullanılmasına neden olmuştur. Dolayısıyla, bir anlamda kadınlarda prostat var ve kadın prostat kanseri teknik olarak mümkünmüş gibi düşünülebilir, ancak bu durum oldukça nadirdir.

Makalenin Devamı ve Prostat Hastalıkları İle İlgili Diğer Makaleler İçin websitemizi (https://www.prostathastaliklari.com) ziyaret edebilirsiniz.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.