![]() |
adet öncesi gerginlik Bir çok kadının yaşadığı menstruasyon öncesi gerginlik aslında genel ruhsal yapımızın da bir yansıması olarak karşımıza çıkar. Adet öncesi dönemde başlayıp mensin başlamasından sonraki birkaç güne kadar devam eden bu durum eğer tedavi edilmezse büyük ihtimalle bundan sonra da devam edip gidecektir. Hemen her hanım adetlerinden önceki birkaç günü gergin geçirir ancak bu durum günlük işlevselliğini çok etkilemez. Hastalık demek için aşağıdaki kriterleri bir kez gözden geçirin: En az bir yıllık süre içerisinde sosyal mesleki ve akademik işlevselliğinde belirli düşüşe sebep olması Duygulanımında donukluk, mantıkdışılık veya kayıtsızlık gibi negatif belirtilerde yavaş yavaş ortaya çıkma ve şiddetlenme Kişiler arası uyumda bozulma, kendini toplumdan yalıtma yada toplumsal çekilme varlığı. Bu belirtilerin varlığı ile son 12 aylık adetlerde belirtiler devam ediyor veya artarak sizi rahatsız ediyorsa adet öncesi gerginlik sendromundan bahsetmek gerekir. Her adet döneminizde kendinizi üzgün sıkıntılı veya duygulanımınızda hızlı oynaklık varsa ve zevk veren etkinliklere karşı ilginiz kayboluyorsa tedavi olarak bir ayınızın her gününü daha mutlu ve dolu dolu yaşayabilirsiniz. Genel Hafıza Geliştirme Kavramlar Modeller Psikolojik Sorunlar Renklerin Etkileri Teoriler Yaklaşımlar İletişim Anasayfa |
Ynt: adet öncesi gerginlik agl34 agl34 agl34 agl34 agl34 agl34 çözümü ne ki?? rt67 |
Ynt: adet öncesi gerginlik çözümü kabul etmekk.. ve çevrenizdekilere de kabul ettirmek. gerginimm adetim yakın, uzakdurun ısrar etmeyin dimek.. anlamamakda ısrar edenede ee ben uyarmışdım diyebilmek.:)))) |
Ynt: adet öncesi gerginlik ehehehe insan bunu annesine kardeşine arkadaşlarına sevgilisine yapabiliyor da okulda hocasına ya da iş yerinde şefine yapamıyor. blook belki de bununla ilgili telkinler de yapılabilinir.ben terk edilirsem bu sendromdan dolayı edilicem çünkü kendim bile kendime tahammül edemiyorum da 88a smiliyface |
Ynt: adet öncesi gerginlik Alıntı:
|
Ynt: adet öncesi gerginlik e benim bir önerim var f678h tehlikelidir!!! tabelesı boynumuza asabiliriz sevincli sevincli sevincli |
Ynt: adet öncesi gerginlik Alıntı:
|
Ynt: adet öncesi gerginlik bence kızlar kendilerini koşullandırdığı için yok benim gerginlik dönemim yakın diye ön yargıyla yaklaşıldığı için şiddetli bir gerginlik yaşanıyordur. ağla bazen başka stres etkenleriyle ( sınavdır, sıkıntıdır, ne biliyim birşeydir) aynı zamana denk geldiyse de insan daha tahammülsüz oluyor. sadanim tabiki fizyolojik etkilerden dolayı insan daha hassas gergin olabilir, ama hastalık derecesinde olması bence duyguların abartılması yüzünden oluyor. onayi dünya üzerinde kaç milyar kadın bu periyodik dönemden geçiyor ama bu derecede bir sendrom çok nadir görülüyor. o yüzden bu dönemlere "yine zamanım geliyor asabi olucam, yok gerginim ben" diye yaklaşmayalım. rahat olmaya çalışalım. ice1 |
Ynt: adet öncesi gerginlik Sevgili Deria, öncelikl regl öncesi senle hiç görüşmeyelim derim. sevincliÇünkü regl öncesinde kadın vücudu su toplar.Buna beyin de dahildir.Sakarlaşırız, kafamızı toplayamayız, sinirli oluruz.Östrojen seviyesinin düşüşü bizi strese sokar.Eğer senin dediğin gibi olsaydı menopozda bu kadar sıkıntı çekilmezdi sanırım.Adet öncesi gerginlik sebebiyle r eden ya da karşısındakini öldüren kişilerin varlığı da süphe götürmez.Sen rahat yaşıyor olabilirsin.Ama ilk başta dediğim gibi, benim regl öncesi mümkünse karşılaşmayalım! |
Ynt: adet öncesi gerginlik bende 3 gundur cok fena tahammulsuzum normalde cok stresli agir sekilde yasamiyorum ama bu 3 gundur fenayim tatile cıkacagim islerde aksilikler cıkıyor demmekki reglim yaklastigi icinde gerginlik 2/3 kat artıyor. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:12 AM. |