Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İngilizce Odası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/)
-   -   ingilizce konusarak ogrenelim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/623543-ingilizce-konusarak-ogrenelim.html)

sosyal-fobikkiz 10-10-2013 12:13 PM

ingilizce konusarak ogrenelim
 
Arkadaşlar merhaba.ben anladım ki bu dil konuşarak öğrenilir.benim evde bir sürü test kitaplarim alistirmalarim var ama hiç biri beni istediğim seviyeye getiremedi.zaten çok da bakmadım yüzlerine çünkü dil yaşayarak öğrenilir.eğer maddi durumum olsa konuşma kursları var ama şu an için mümkün değil.benim aklıma muhteşem bi fikir geldi.burada da eminim benim gibi bu dili sular seller gibi konuşmak isteyen arkadaşlar vardır.bir araya gelmemiz zor sonuçta hepimiz ayrı sehirlerdeyiz.belki aynı şehirlerde olanlarimiz da vardır.bir araya gelmekten ziyade telefonlasalim ya da görüntülü konuşalım.hiç türkçe konuşmadan yapacağımız bu iletisim gerçekten çok faydalı olacak.yakınımda malesef konuşabileceğim bi arkadaşım yok.ama ben üniversiteyi bitirdigimde bu dili tamamen öğrenmek istiyorum.sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ????

Zakoreus 10-10-2013 08:05 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
yabancı ülkeye gitme imkanı yoksa, ingilizce konuşan turistlerin geldiği otellerde çalışmak çok güzel bişey, gerçekten konuşmadan öğrenilmiyo kolay kolay. o yüzden bencede öğrenmek isteyenler konuşsun sürekli

sosyal-fobikkiz 10-10-2013 10:19 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
Otelde çalışmak istedim ama tecrübeli istiyolar :( ilgilenenler lütfen mesaj atsın konuşalım şu dili artık ya :(

nefes_almak 11-10-2013 11:51 AM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
yabancı dil sadece konuşularak öğrenilir diye düşünerek kendinizi buna şartlandırmayın.
öğrenmek istediğimiz herhangi birşeyi öğrenebilmenin en basit yolu "içine sevgi katabilmek" çünkü insan birşeyi severek yaparsa daha kolay gelir ve daha çabuk öğrenir.
bu konudaki tavsiyem, mutlaka ki hoşlandığınız sevdiğiniz yabancı bir oyuncu, aktör falan vardır hayranlık duyduğunuz. Varsa bu oyuncunun filmlerini orijinal dilinde türkçe altyazılı olarak izleyin.Sonradan da ingilizce altyazısını edinip bir de ingilizce altyazıyla izleyin. insan sevdiği kişinin söylediklerine daha çok dikkat edeceği için sizde "neler diyor bu adam ?" merakı uyanacak ve böylece daha çabuk dil öğrenirsiniz diye düşünüyorum.

illa ki konuşmak istiyorum diyorsanız sesli sohbeti bir yerliyle yapmak yerine bir yabancıyla yapmak daha faydalı olacaktır çünkü kendi dilleri oldukları için daha doğru telaffuzlar kullanacaklardır. yerli birisiyle ingilizce sohbet sizin bazı kelimeleri cümleleri yalnış öğrenmenize yolaçabilir. çünkü sonuçta o kişi de ingilizceyi sonradan öğrenmiş birisi ve o yüzden hataları olacaktır. Sonuçta sonradan dil öğrenmiş birisiyle konuşmak başka şey. anadili o dil olan birisiyle konuşmak başka şey.

Janer 11-10-2013 03:43 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
ıngılızce konusarak ogrenılmez. konusulacak sevıyeye gelene kadar yazarak, cızerek, okuyarak ogrenılır. eger yeni dogmus olsaydınız o zaman konusarak ogrenebılırdınız :).

konusacak sevıyeye gelınce de yazma cızme okuma bırakılmaz.

sosyal-fobikkiz 11-10-2013 06:23 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
Nefes Almak teşekkür ederim tavsiyelerin için.o dediğini her zaman olmasa da arada yapıyorum.bi yandan ıngilizce bi yandan da türkçe altyazili izliyorum.yabancı birileriyle konuşma imkanım olsa buraya yazmazdim zaten.hem konusacak olsalr bile her zmn konusmazlar ki sıkılırlar.benle mi ugrasacaklar:)
Janer sana da teşekkür ederim konuya ilgi gösterip cevp yazdığın için.benim yazmada ve okumada bi sorunum yok zaten.yeteri kadar biliyorum bu dili.ama onlar yeterli olmuyor malesef.konuşmaya gelince susup kalıyorum nedense.bunun böyle devam etmesini istemedim ve boyle bi fikir geldi aklıma.düzenli olarak bu dili konuşalım istedim.ama görüyorum ki böyle düşünen sadece benmisim.ama ben öğrenilen kelimelerin günlük hayatta kullanmadigim müddetçe unutulacagini çok iyi biliyorum.bunu herkes biliyor ama nedense paylsmiyor.okuyor geçiyor konuyu.istediğim kadar film izleyeyim.okuyaym yazayım.konusmdikca hiç bi kıymeti kalmiyor.yok mu ıngilizcesi belirli bi seviyeye gelmiş ama konuşamayan aarkadaslar ya ????

Janer 12-10-2013 03:46 AM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
ben konuşurken çekiniyorum. hata yapacam diye konusamıyorum. hatta bununla ılgılı bir anım var. bır gün kutayhun hocanın yani muhammet hocanın yanına gıttıgımde konusma derslerıne gıren yeni zellandalı kadınla konusmaya calısmıstım. hata yapmaktan cekınıyorum. konusurken utanıyorum vs. dedım. o da cekınme konus. hadi hata yap dedi. herkes hata yapar. hata yapmadan nasıl ogreneceksın dedi. sonra muhammet hocayla yarım saatten fazla konustular. ıngılız dılı ve edebıyatı okuyorum 2. sınıftayım ve 1 kere bıle sınıfta konusmadım. he konusabılır mıyım evet ama bır daha gorusmeyecegım konuşmayacağım bırıne karşı konusabılırım .
konuşalım derken nasıl konusacaz? mantıgıma yatarsa sana eşlik edebılırım.

sosyal-fobikkiz 12-10-2013 10:14 AM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
Janer ıngilizce dil ve edebiyatı mi okuyorsun çok güzel ya.ve eminim benden çok çok çok iyisindir.bak bu dili sürekli konuşmadan ogrenilmeyecegini sen benden daha iyi bilirsin.ne kadar kelime bilirsen bil ne kadar iyi yazarsan ya birileriyle iletisim kuramadiktan sonra bi kıymeti vr mi ?
telefonla konuscaz nasil olsa birbirimizi tanımıyoruz görmüyoruz.yazmissin zaten bida gormeyecegim insanla konuşurum diye.o bende de var.çekiniyorum bildiğim şeyleri de unutuyorum.ama seninle konusunca zorlicm kendimi.daha başka konuşmak isteyenler varsa yazsın lütfen.Janer eğer hala konuşalım istiyorsn bana ozelden numaranı yaz tabii sakıncası yoksa.sana önce mesaj atıcam.müsait olup olmadığını öğrenmek icin.ve hiç türkçe konusmicaz.tıkanıp kalsak da.unutsak da.

Janer 12-10-2013 02:17 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
özelden bahanemı yazdım . bunu uygulayacak arkadaşlara sımdıden basarılar.

sosyal-fobikkiz 12-10-2013 02:43 PM

Cevap: ingilizce konusarak ogrenelim
 
Ya hiç mi bana katılan biri yok bu forumda yoksa mesajımı mi görmediniz :( ne olur duyun sesimi :(:(:(


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.