![]() |
Aşk Acısını Unutmak.. Aşk acısı çekiyorsanız yada karşılıksız bir sevdaya düşmüş iseniz kurtulmanız imkansız değildir. Sadece biraz çaba sarfetmeniz gerekir. Yapmanız gerekenlerden bazılarını aşağıda maddeler halinde bulabilirsiniz. 1. Kesinlikle içinizde geri dönermi dönmezmi şeklinde bir umut bırakmamanız, kararlarınızı ona bırakmamanız ve onun düşüncesi ne olursa olsun kendi kararınızı uygulamanız gerekir. 2. Artık ondan vazgeçtikten sonra ona karşı hayranlık yada nefret duyguları beslememeniz gerekir. Özellikle de bir sebepten ayrıldığınız yada sizi reddeden birine karşı nefret besleyebilirsiniz; fakat nefretiniz onu unutmanızı zorlaştıracaktır. 3. Size onu hatırlatacak duygu yüklü şarkılardan kaçınmalısınız. Bu çok önemlidir. Bu şarkıları dinlemeye devam ederseniz bu yazıyı hiç okumayın daha iyi. “Çoktan unuturdum seni çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun” 4. Eğer mümkünse ondan ve çevresinden uzaklaşmanız yararınıza olacaktır. 5. Eğer uzaklaşmak mümkün değilse, onunla konuşmayacağım veya görmemezlikten geleceğim diye kendinizi kasmanız bir işe yaramayacağı gibi, tam ters sonuçlar da alabilirsiniz. Onu görmekten ve onunla konuşmaktan kaçınmak yerine ona herhangi biriymiş gibi davranmak en mantıklı davranış olacaktır. 6. Mümkünse ona olan sevginizi hiç dile getirmemeniz, özellikle üçüncü şahıslardan ve hatta kendinizden bile saklamanız yararınıza olur. 7. Kendinizi yeniden aşık olmak için zorlamayın. Bana göre en çok yapılan hata budur. Birini unutmak adına kendinize yapay bir aşk elde edebilirsiniz ve durumunuzun daha da karmaşıklaşmasına neden olabilir. 8. Son olarak “ben hiç bir zaman onu unutamayacağım” şeklinde sıradan insan düşüncesine kendinizi kaptırmayın. Mutlaka unutacaksınızdır. Bir çok kişi unutamam sanmış ama unutmuştur. “bir rüyadır gelir geçer her aşk bir gün hayal olur unutulmaz denen günler unutulur unutulur..” sevgiyle kalın... hismiley |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 88a 1) bu imkansız :( onu dusunmezsem geri dönermi desem ne için yasyıcam onun için yasıyorum belki döner diye umuyorum son nefesimi verene kadar belki beni yeniden sever diye ya onun için bekliyorum yada zaman onu unutdurcak diye :(onu sonusza kadar beklerim ama bir tek istekle sonsuzlugun sonunda o varsa ? 2) ondan asla nefret etmedim edememki :( o benim hertanem ilk göz agrım ben ona söz vermişdim onu hep sevecegim diye ondan ancak baska bi türle vaz geçerim bir gün birisi cıkıp buz la güneşin üzerine onu sevdigini yazarsa o zaman :( 3) buda zor gibi ama bunu bende yapmaya calısırım her gün en 10 kere güllünün unuttum sarkısını dinliyorum :( kapandı gönlümde sevdaaa yarası unut diyon ya unuttum işteeeeee sensizzzzde düşermişşşşşşşşş takvimden günlerrr zorlasanda anmazz adını dillerr gidenii sanmakiiii bu gönül özlerrrrrrrrr unut diyordun ya unuttum işteeeeeee 88a 88a 4) aynı semt deyiz ama yüzünü uzun zamandır gormuyorum :( gorsem ne olur bilemem her halde elim ayagım kitlenir 5) onun la aynı sehirde aynı semtte nefes almak bile yetiyo bana 6) ucan kus dag taş her kez biliyo onu deliler gibi sevdigimi dilimden dusuremiyorum :( 7) bu zor ben ona soz verdim kör olsun bu gozler ondan baskasına bakarsa dedim sanmam birinin beni sevcegini saten 8) senin 4lügüne bi baska şiirle cevap veriyim bir gün aşklar biter hatıralar kalır kimi seversen sev hep hatırlatır :( |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. imkansız değil imkansız diye birşey yok fakat daha yeni olduğu için böyle düüşünüyorsun seni anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım.dünya onun üzerine kuruluydu o gidince dünyan yıkıldı diye düşünüyorsun onsuz olmaz diye düşünüyorsun aklından çıkmıyor bir başkası yerini alamaz diyorsun ama bunları bilinçaltına sen yüklüyorsun çünkü sen ondan öncede vardın yaşıyordun.unutmak zor karşıdan söylemek akıl vermek basit onu yaşayan biliyor fakat unutuluyor onsuzda iyi olabileceğini mutlu olabileceğini öğreniyor.sadece biraz zamana ihtiyacın var |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Serkancım, sen daha beynine bile bu ayrılığı kabul ettirememişsin...Kalbine nasıl ettireceksin... dusun Bu saplantı haline gelmiş bir sevgi.. Senin kendine zarar vermenden başka işe yaramaz... Ne gideni getirir, ne de seni hayallerine ulaştırır... Biraz acı olacak senin için ama, gidenin gelmesi zordur... Olacak olsaydı, bitmezdi, devam ederdi bir şekilde... Hatta bu tarz sevgiler, Hayal Ablanın dediği gibi, geçmişte kaldı.... Şu anda, senin aşırı sevgini biliyor mu o kişi bilmiyorum ama, bilseydi eminim istemezdi seni... Eğer biliyorsa belki de bu aşırı bağlılığın yüzünden ayrılmış olabilirsiniz... Çünkü erkeklerin gösterdiği bu tür bağlılıklar, kızlara itici geliyor... Dediklerimi yanlış anlama... Bundan bir an önce sıyrılmalısın... Silkelenip kendine gel bence... İleride şu an üzüldüklerine üzülecek durumda olacaksın... Bundan emin ol... super Ama biraz gayret... 98569 Sağlıcakla... hismiley |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. dunk56 herkezin soyledikleri aynı aynı sozleri soylemeyi o kadar istiyorumki ama bas bsa kalıp kendimi dinlemeye baslayınca o sozleri silemiyorum aklımda ama silecem :( |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. zaten kendinle kaldığında kendini dinlediğinde çıkıyor herşey mümkün olduğunca duymamaya çalış çünkü birsüre bu şekilde gider yalnız kaldığında bile farklı şeylerle ilgilen başka şeyler getirmeye çalış aklına seni meşgul edicek düşünmene fırsat vermicek şeyler bul birgün bir bakıcak |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. birgün bir bakıcaksın şuanki halinden eser yok yeterki kendine güven |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. 24 yasına geldim hayat bos bi hurafe :p askere git sen vatanı koru askereden geldiginden evlencem die bekle sevgilim dediin kız sana kelek yapsın ben boyle dunyaya sadece cicek atarım o bana kursun sıkarsa ama tabiki cenazesine :P askın cenazesi var 4897 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Kendinizi yeniden aşık olmak için zorlamayın. Bana göre en çok yapılan hata budur. Birini unutmak adına kendinize yapay bir aşk elde edebilirsiniz ve durumunuzun daha da karmaşıklaşmasına neden olabilir. işte bu benim ençok yaptıgım sey khkh56 ama dogru yapay ask katılıyorum bu cümleye benim taktigimde çok iyi aslında bir gün boyunca deliler gibi aglıyorum sonra kafamdan tamamen atıyorum şimdi diyebilirsiniz elimde degil kafamdan atamıyorum diye ama bence çok güzelde unutuluyooo hak edeni unutacaksın art56art56 art56art56 art56art56 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. haklısın katılıyorum hak edeni unutmalıyız unutmadığımız zaman bize zarar vermeye başlıyor |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. ceren le ecem 18... ikiniz baya bi benzersiniz, kediler falan y789 isimler, yaşlar çok yakın.. normalde de arkadaşmısınız?.. belki de ikiz dl67 neyse kedileriniz çok hoş... herşey aynı ya :) çok güzel... :))) bu arada herkese yorumları için teşekkürler.. benim de zamanında aşk acım oldu.. unutulmaz sanırdım o zamnlar ama inanın unutuluo.. yani tabi ki hatırlıosunuz ama acısı diniyo.. buna inanın.. sizde de öyle olacak... gerekli olan sadece zaman ve bu olaya karşı yaklaşımımız, belirlediğimiz tavır.. bol bol sevgiler herkese...... gönlümden geldi.. smiliyface ( her zaman gelmez dl67 ) blissy |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. aaaaaaaaaaaa iyi gözlem magnetic ben hiç dikkat etmemişim alk78 yaslarımız verdiklerinden yola çıkarak bu benzerlikler normaldir heralde derty derty ecem ne dersin yoksa sen benim ruh ikizim falan olabilir misin khkh56 smil56 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. bilmiyorum cerencim sence olabilirmiyiz dusun dusun dusun bende yazıyı okuyunca farkettim khkh56 khkh56 khkh56 khkh56 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. khkh56 khkh56 yahu alt alta yazmışsınız cidden hiç mi dikkatinizi çekmedi.. wave ben öle bakınca karıştırdım mesajlarınızı birbiriyle.. o kadar benzettim yani.. y789 alaalala dedim kim ki bu ardarda yazmış, kendi kendini cevaplamış.. khkh56 khkh56 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. y789 y789 y789 y789 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. umarım bir gün bende onu düşünmeden uyanmayı başarabilirim |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. bir çırpıda aşka çizik çekilir mi beee..bir yiğidin gözünden yaşlar süzülür mü .gerekiyorsa ferhatı örnek alır dağın taşını yararız...kro alen :=) saygılar...:=) |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Alıntı:
|
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Alıntı:
|
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. ahhhh bu çok tanıdık bir duygu onu düsünmeden uyanmak,ben bir yılın sonunda basardım aslında beni üzen sey onun gidişi degil kendi degersizlik duygum,sen kendini sevmeye ve deger vermeye başlayınca ona verdigin deger ki bu acı veriyordur azalıyor.ne kadar zamandır dinliyorsun bilmiyorum ama emin ol ben telkinlerden çok fayda gördüm.sahıs hala aklıma geliyor ama acı vermiyor artık onun ışıgı söndü benim ki parlıyor 98569 |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Sizi Anliyorum bu Gün Bende Aşkıma Nokta Koydum Daha Doğrusu Ağlayıp sızlayıp onun koymasını istedim Bu Siteye Gelene Kadar Yüregimde Bir Acı Vardı Depresyon Dünde Kaldı Adlı scripti Dinledim Acım kayboldu Ama Galiba Alışkanlık Yaptı Depresyon dünde kaldıyı 2 kere ve ardından sıralamayı siteye göre yaptım şu an Ego Güven Güçlendirici ve sucluluğu dinliyorum Anlayamadığım İlkgünde bana etki etti İşten ve Gelene Kadar 15 dakikalık sürede Dinlemediğim için Kendimde Yine Aynı Acıyı Hissettim Şu an Yok ve Rahatım Eger Bu Site Olmasaydı Belkide Bir Köşede Sünepe bir iNsan Olarak Aşk Acısını Günlerce Yaşayacaktım Teşekkür Ediyorum |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. ağla..bende kırık kalpler kulübüne katılmış oldum girlhaha..zor aşk acısı her yaşta aynıymış onu öğrendim..19 yaşında da bu acı aynıydı 31 yaşımda da aynı...hatat bu daha bile acı verdi diyebilirim belki de evet bu ..işte bu dediğim adamdı agl34..ama değilmiş..seven terk etmez ..gitti...telkinler çok iyi geldi ilk hafta kendimi muhteşem hissetmiştim ama son 3-4 gündür berbat bir haldeyim..suçluluk telkini bir çok şeyi su yüzüne çıkardı..nedense sürekli güzel hatıralar gözümün önünden gitmiyor film şeridi misali akmakta ve kalbim binbir parça..susukun...iyi ki burası var.her gün yeni şeyler keşfediyorum burda .yalnız olmadığımı hissediyorum 96...Atakan beye başta olmak üzere site sakinlerine sevgiler... |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Merhaba site dostlarım ve aşk acısı, ayrılık acısı yaşayan arkadaşlarım, ben de aşk acısı demeyelim de ayrılık acısını yaşayanlardanım,gideli biteli tam bir ay,iki gün oldu,fakat içimden kalbimde bir türlü söküp atamıyorum,kurduğumuz hayaller, gelecek, hepsi bir anda yok oldu gitti, karşıma çıkıp da sebeplerini gidişini anlatamadı bile , bilmiyorum belki değmezdi bu kadar üzülmeme, aklım bunu söylese de kalbim onu hep koruyor,bu dönemde çok acı çektim, ortada dolaşan, çalışmaya çalışan,ayakta kalmaya çalışan, sadece bedenimdi, ruhumsa hep ağlıyordu, acım çok taze , unutmak zor olsa da , kendime söz geçiremediğim günler olsa da , çıkıp bir dağ başına avazım çıktığı kadar ağlayıp bağırmak istesem de bunaldığım, gücümün yetmediği anlarda,çalışmak, hayatıma devam etmek ve gücümün yettiğince onu unutmak,kırılan umutlarımı tazelemek düşüyor bana, en önemlisi tevekkül etmek ve her hayırda bir şer ve her şerde bir hayır olduğunu algılamak,herşeyi akışa bırakmak gerekiyor, en doğrusu da bu, bunda da vardır bir hayır demek, diyebilmek önemli olan, telkinler , dostlar, bu sitedeki yazıları okumak, inanın acılarınızı dindirmeye çok büyük bir etken, doğan güneş, güzellikler ve tazeliklerle doğuyor,her gecenin sabahında umutlar getiriyor............... Doğan güneşin, tüm dertlerimizi, acılarımızı berraklığı, parlaklığıyla birlikte alıp götürmesi dileğiyle hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ve sizleri çok seviyorum site dostlarım............. |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Aşkı geleneksel yaşayanlar (çoğunluk, topluluk): Merkezi karşısındaki kişi yapar, ilişki hayatındaki en önemli şeydir ve ilişkiyi nasıl yaşaması gerektiğini, ailesinden, çevresinden, filmlerden gördüğü koşullanmalarla öğrenmiştir. Kendi çöplerini karşı tarafa boşaltmayı paylaşım zanneder. Mutsuzluklarını ilişkiyle gidermeye çalışır. Bir çok beklenti içindedir, hayalleri, planları vardır. Mutlak sadakat bekler (özellikle kadınlar) belirsizliklere ve sonsuz olasılık içinde kendisinin hoşlanmayabileceği herşeye kapalıdır ve direk reddedip, itiraz eder. Yaşadığı duygusal savrulmaları aşk zanneder, hatta çok büyük aşk yaşadığını düşünür, kıskançlık nöbetlerini sevgiye bağlar. Bilinçaltında kurduğu eşitliklerde her zaman kendisine duygusal tatmin yaşatan her olayı sevgiye bağlama ve sevgi kavramını kullanma kurnazlığına sahiptir ama bunu masum bir sevgi zannetmektedir. Birbirini sahiplenmek gibi ilginç kavramları vardır. Bu sahiplenme hissinide sevgiye bağlamayı ihmal etmez (Seven insan sahiplenir, kıskanır vs. gibi bir çok ego kurnazlığına sahiptir.) Yukarıda yazılanların hiçbirinden haberi yoktur (tamamen bilinçsiz olarak bunları yapmakta ve her zaman sonuçta hüsranla karşılaşmakta ve şu karara varmaktadır: Kadınlara/Erkeklere güvenilmez) Kendi bilinçsizliğinin ve egosundaki bu sevgi olmayan şeyleri sevgi sanmanın bütün bu hastalıklı ilişki modelini yarattığından habersizdir. Haberdar edildiği zamanda, tepkiyle ve öfkeyle karşı çıkar. Etrafındaki kalabalıkta genelde kendisi gibi olduğundan, yaşadıklarını normal zannetmeye devam eder. Aşk acısı ismini verdiği ama aslında ego kırılması, sahte hayallerin yok olması ve sonsuz olasılığın gerçek yüzünün kendini göstermesi diyebileceğimiz hakikatla karşılaşır. Ama bunu hakikat olarak görmez sanki başına gelenler şansızlık, kadersizlik, insanların ihaneti vs. zanneder. Odağı sürekli dışardadır, gözleri hep dışarıdakileri suçlar, o bana böyle yaptı.. o terketti, o aldattı.. ve bu cümlelere mutlaka yoğun haklılık duygusuyla eşlik eder. Neyse daha yazmiyim, sonra fazla saldırıya muhatap olabilirm :))) Aşkı, Aşk olarak yaşayanlar (Çoook nadir kişiler): Merkezi kendisidir, kendi başına zaten çok mutludur ama paylaşımda bulunacağı bir ayna ile karşılaştığı için şükran ve sevinçle dolar ve zaten mutluyken dahada mutlu hale gelir. Çöplerini karşıya boşaltmaz, onları kendi içinde dönüştürebilme yeteneğine sahiptir. Kıskançlık ve sahiplenme gibi duygulardan arınmıştır ve bunları matah bir şey zannedip övünerek bahsetmez. Bağımlı değildir ama bağlıdır, çok sever ama bu sevginin kendine olan sevgisinin bir yansıması olduğunun bilincindedir. Karşısındakinin kafasının etini yemez ve kendisine benzetmeye çalışmaz. Özgürleşmenin ve özgürleştirmenin, aşkın doğası olduğunu derinden anlamıştır. Huzursuzluk, baskı, sevgi kavramını kullanarak manipule etme gibi duyguların aşk olmadığını çoktan öğrenmiştir. Aşk acısı çekmez, aksine aşk onu büyütür geliştirir. Karşısındaki onu terkederse, yıkılıp harap olmaz. Bencil değildir, karşısındakini kendisinden çok düşünür ama bu karşısındakini merkez yaptığı anlamına gelmez, aksine onu kendi aynası olduğu için ve paylaşımdaki bağın derinliğinden ötürü, sevgiyi dairesel bir alış ve sunuş döngüsüyle arttırabildiği güzeller güzeli bir varlık olarak görür. Sonsuz olasılığa ve mutlak belirsizliğe tamamen açıktır, o yüzden rahatlamış, gevşemiş bir haldedir.. asla kasılmaz ve olana itiraz etmez. Olan olaylar karşısında yıkılmamasının nedeni budur. Neyse bunuda uzatmayayım ;) Kısaca, birinciden ikinceye geçene kadar 3 ilişki yaşamış birisi olarak, birinci yazdığımı yaşayanları çok iyi anlıyorum, fakat o döngüden kurtulmak istiyorsanız, ikinci yazdığım satırları iyice hazmetmek, kendi bünyenizde ortaya çıkarmak durumundasınız. Yoksa hüsranlarınız, yıkımlarınız, duygusal savrulmalarınız asla bitmeyecektir ve emin olun her karşınıza çıkan kişi eninde sonunda sizi yıkıp geçecektir, çünkü siz bunu isteyip durduğunuzu bilinçaltındaki yaydığınız enerjiyle sürekli talep etmektesiniz. Aynı inançlara, aynı ilişki modeline, kodlamalarına sahip olarak farklı ilişki yaşayamazsınız. Ahmet gider Mehmet gelir, aynı şeyi farklı açılardan yapar. Ve siz bunu değiştirmediğiniz sürecede sadece isimler değişir, tavırlar hep aynı kalır. Sevgimle ;) |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. güzel bir anlatım teşekkürler |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. merhabalar aşkın acısını hafifletmek elimizde yada onu unutmak...Çünkü hormonlarımızı kontrol altına alabilmemiz mümkün görünüyo.Bu konda yediğimiz içtiğimiz şeyler bile önemli. Bir kitap var :"Aşkın Kimyası" yazarı ise"Savaş Koç" bu kitabın aşk acısı çekenlere çok yararlı olacağını düşünüyorum. |
Ynt: Aşk Acısını Unutmak.. Ayrılalı nerdeyse iki yıl oldu. Bitti mi? Hayır tabiki bimedi. Ayrılık ta sevdaya dahil çünkü.... Oysa bitmeli ki yeniden başlayabilmeliyim. Yeniden umutlarım olabilmeli. İçimde söylenmemiş o kadar çok şey var ki..., Herneyse biri bana esaslı bişey desin, bir yol göstersin,bir umut kapısı açsın. |
Aşkı, Aşk olarak yaşayanlar (Çoook nadir kişiler): Merkezi kendisidir, kendi başına zaten çok mutludur ama paylaşımda bulunacağı bir ayna ile karşılaştığı için şükran ve sevinçle dolar ve zaten mutluyken dahada mutlu hale gelir. Çöplerini karşıya boşaltmaz, onları kendi içinde dönüştürebilme yeteneğine sahiptir. Kıskançlık ve sahiplenme gibi duygulardan arınmıştır ve bunları matah bir şey zannedip övünerek bahsetmez. Bağımlı değildir ama bağlıdır, çok sever ama bu sevginin kendine olan sevgisinin bir yansıması olduğunun bilincindedir. Karşısındakinin kafasının etini yemez ve kendisine benzetmeye çalışmaz. Özgürleşmenin ve özgürleştirmenin, aşkın doğası olduğunu derinden anlamıştır. Huzursuzluk, baskı, sevgi kavramını kullanarak manipule etme gibi duyguların aşk olmadığını çoktan öğrenmiştir. Aşk acısı çekmez, aksine aşk onu büyütür geliştirir. Karşısındaki onu terkederse, yıkılıp harap olmaz. Bencil değildir, karşısındakini kendisinden çok düşünür ama bu karşısındakini merkez yaptığı anlamına gelmez, aksine onu kendi aynası olduğu için ve paylaşımdaki bağın derinliğinden ötürü, sevgiyi dairesel bir alış ve sunuş döngüsüyle arttırabildiği güzeller güzeli bir varlık olarak görür. Sonsuz olasılığa ve mutlak belirsizliğe tamamen açıktır, o yüzden rahatlamış, gevşemiş bir haldedir.. asla kasılmaz ve olana itiraz etmez. Olan olaylar karşısında yıkılmamasının nedeni budur. Ellerine saglık :) bana ilk yazılan cok uyuyodu..Simdi ikinci yazıyı okuyorum kendi uzerimde uygulamaya calisacagim.Super olmus tam aradigim sey buydu buldummm..Sadece ask iicn de degil.Hayatımızda hep birilerine tutunmak hep bizden daha guclu kisileri bulmak ve onlara yaslanmak istiyoruz en azından benim icin eskiden oyleydi..Umarım uygulamayıda basaririmm.Tekrar tsk lerr |
Rica ederim :) faydası olmasına sevindim.. bene o birinic kısımda yazdığım durumdan az çekmedim :) ve artık şunu rahatlıkla söyleyebilirmki..sonsuz olasılık ve mutlak belirsizliğin içinde gevşeyebilen için her kapı açılır bence. aşkta bunlardan birisi. herşeyi engelleyici olan şey, teslim olamamak, direnç göstermek. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:56 PM. |