![]() |
Dünya Böyledir! Dünya Böyledir! Amacımın aşkı anlamak olmasına, her gönül verdiğimin canımı yakmasına rağmen, ruhuma dokunanların bedenimi uyandırmayı başaramadıklarını, bedenime dokunanlarınsa ruhuma ulaşamadıklarını görüyorum. Edindiğim azıcık deneyim bana gösterdi ki, kimse herhangi birşeyin efendisi değildir, hepsi sadece bir yanılsamadır; maddi zenginlikler de ruhsal zenginliklerde. Ve hiçbirşey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir. Hayat ise, sert ve şaşırtıcı bir oyun; paraşütle atlayıp tehlikeleri göze almak, düşmek ve tekrar kalkmak demek. Dağcılıktaki gibi, kendindeki en yüksek noktaya çıkmayı istemek, bunu başaramadığında tatminsizlik ve sıkıntı duymak. Dünya böyledir: İnsanlar bilmedikleri yokmuş gibi konuşur; oysa onlara soru sormaya cesaret ettiğinizde gayet bilgisiz olduklarını görürsünüz. Özgürlüğü gerçekten yaşamak budur; dünyanın en önemli şeyini elinde tutmak, ama ona sahip olmamak. En önemli karşılaşmalar, bedenler daha birbirini görmeden ruhlar tarafından hazırlanır. Genellikle bu karşılaşmalar, belli bir sınıra ulaştığımızda gerçekleşir, duygusal olarak ölüp tekrar doğmaya ihtiyaç duyduğumuzda. Buluşmalar bizi bekler, ama çoğunlukla biz onları engelleriz. Gene de, eğer umutsuz değilsek, artık kaybedecek hiçbirşeyimiz yoksa ya da hayat bize coşku veriyorsa, o zaman bir yabancı ortaya çıkıverir ve dünyamız yolundan sapar. Paulo COELHO - On Bir Dakika |
Cevap: Dünya Böyledir! Bazı şeylerin farkına varamayız.Korkmak ne kadar kolaysa cesarette o kadar kolaydır.Getiriside fazladır hayatta cesaretin. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:36 PM. |