![]() |
insan babasından nefret eder mi bu konu başlığını açmak bana zor geliyor ama içime döndükçe hislerimi daha cesurca dışa vurmayı öğrenmeye başladım. ewet sorumuz bu:insan babasından nefret eder mi? ve ben bu soruya hem "kesinlikle hayır olur mu öyle şey" hem de "evet gayet de eder" diyorum.beni rahatsız eden içimden "evet gayet de eder "cevabının gelmesi. kısaca bahsetmek isterim sizlere. benim babam aslında gayet sorumluluk sahibi,fedakar,anlayışlı,eli açık,esprili,çağdaş görüşlü bi insandır.fakat haftada 3-4 gece içki içme alışkanlığı vardır işte ozaman ne espirili kişilten ne de anlayıştan eser kalıyor.zaten benim kendime verdiğim cavabın 2tane olmasının ve taban tabana zıt olmasının nedeni bu durum.yani ben iki ayrı baba tanıyorum sanki.ee hal böyleyken cevap da 2 tane oluyor. hiç yok yere sinirlenmeler ve bunu hiç alakamız olmadığı halde bize yansıtmalar,gülersin ne boş boş gülüyosun diye bi tepki,gülmeden dursan ne bu surat diye bi afralar bi tafralar işte bunu gibi biton şey. ve bu 2.baba karakteri artık 1.babanın artılarını silmeye başlıyor bende napsam nasıl yapsam da bunu ona anlatabilsem yada anlatsam mı yoksa ben mi değişsem bilemiyorum.bana fikir verirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar. girlhahahepiniz sevigyle kalıngirlhaha |
Cevap: insan babasından nefret eder mi İnsan,babasından da ,anasından da,kardeşinden de ,kendisinden de nefret edebilir,eder de...bu hayatın içinde çoğu insanın yaşadığı bir durumdur...Ama bu bir sebep değil bir sonuçtur...Sitedeki yazılar esas olarak hayatımıza dair herşeyden kendimizin sorumlu olduğumuz fikrine odaklanmaktadır,dolayısıyla çözüm de dışarıda değil içimizdedir.Başta ho'oponopono,şekim yasası,imajinasyon vb uygulamalar olmak üzere site içinde birçok konu ve pratikler size bu sorununuzu çözebilmeniz için yardımcı olacaklardır... |
Cevap: insan babasından nefret eder mi Sevgili cymbella, İnsan dediğin konuşarak anlaşır. Karşındaki değil baban, padişahı bile olsa hatasını söylemelisin. İnsan babasından nefret etmemeli, bu sebeple etkenleri değiştirmek senin elinde.. Ben çok saygı duyduğum ve karşı gelmekten sakındığım büyüklerimle yaşadığım kötü hadiselerde, lisan-ı münasiple, biraz gülüp biraz üzüldüğümü göstererek anlattım yaptıklarından duyduğum üzüntüyü ve hamd olsun hepsinde de sonuç güzel oldu.. Babanın içmediği zaman çok iyi biri olduğunu söylüyorsun, demek ki içmediği zamanlar seni dinleyip sözlerine itibar edecek potansiyeli var, bunu mutlaka kullan derim.. Alkol çok kötü bir alışkanlık, Allah hepimizi ve sevdiklerimizi korusun her daim inşAllah, sen de baban için dua etmelisin.. |
Cevap: insan babasından nefret eder mi sevgili cmtbellabaşlığı görünce sayende az önce babamla ilgili içimi döktüm aa bide baktım giriş yapmamışım neyse nesiranın da dediği gibi seni dinliycek potansiyeli var en azından bu çok önemli konuş onunla |
Cevap: insan babasından nefret eder mi sağolun arkadaşlar ama konuşmayı defalarca denedim ama herzaman çok uç örnekler verip ben şunu mu yaptım bunu mu yaptım altı üstü 2 duble falan kendini aklamaya çalıştı ve konu genellikle başka mevzulara kaydı ve sonuçta şiddetli tartışmalar ortaya çıktı hep.artık tartışma yaşanmasını istemiyorum çünkü annem şeker hastası ve insülin kullanmaya yeni başladı yani bi geçiş döneminde biraz hassas bi dönem etkilenmesini istemiyorum.ama dualarımı eksik etmiyorum ve olumlu düşünmeye devam ediyorum ve inananıyorum |
Cevap: insan babasından nefret eder mi sana şu kadarınısöyliyim alkollüyken babanın halleri benim babamın normal haliydi keşke oda alkol alsaydı bende sarhoşluğuna verebilseydim çünki ben hala cevabını bilmiyorum neden bena hep hakaret etti niye hiç sevmedi neden bir gün bile bana güzel bakmadı neden beni hiçç acımadan dövüyordu ben çocuktum sadece...görüyorsun ya ben 30 yaşındayım anneyim ve hala bu sorularla yaşıyorum allah sabır versin sana canım keşke yardımcı olabilseydim |
Cevap: insan babasından nefret eder mi Alıntı:
|
Cevap: insan babasından nefret eder mi Babanız kendi babasından bahsetti mi, size hiç acaba?? |
Cevap: insan babasından nefret eder mi Benim babamında normal halleri kötüydü. içki falan içmezdi ama fena halde asabiydi. evde ceza evi gibiydi. özgürlük sıfır itaat tam dı. herhangi bir itaatsizlik dayakla cezalandırılırdı. kötü bir çocukluk geçirdik sayesinde. ama şu an ona baktığımda acımak geliyor içimden. 63 yaşlarında sinir tedavisi görüyor ve ilaçlar onu uyuşuk bir kediye çevirdi. nerde benim gölgesinden korktuğum babam nerde şimdiki babam... |
Cevap: insan babasından nefret eder mi bende kötü çocukluk geçirenlerdenim.30 yaşındayım etkileri geçmiyor...herşey geçti ama nasıl...kapanmaz yaralar... bak burdayım ölmedim hala,tutunuyorum uçurum kenarına,unutmak için,ANNEM için... |
Cevap: insan babasından nefret eder mi 65 yaşında kalan miras 150000tl iki ayda harcadığı için mezarını sulayacağımı söyledim.http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:c...%C3%A7ocuk.jpgtabi kullanılacak sıvı su değildi.... yine de söylemeseydim diyorum. ya siz ne yapardınız? |
girlhahasevgiyle kalıngirlhaha |
|
|
Cevap: insan babasından nefret eder mi Duvardaki catlaktan bakan fare, çiftlik sahibi ile karisinin bir paket actiklarini gordu . "Icinde yiyecek mi var?'" derken - - - Bir baktı ki fare kapanı!!. Hemen bahceye kosup, alarmi verdi : Evde kapan var! Evde kapan var!' Tavuk gidaklayip , kafayi kaldirdi ve, 'Bay fare", bu sizin icin ciddi bir sorun olsa da sahsen, beni ilgilendiren bir tarafi yok ne yazik ki! . Fare donup bu sefer koyuna, "Evde kapan var, evde kapan var"! dedi. Koyun konuyla ilgilendi ama, kendi hesabina 'Uzgunum bay fare, vah, vah emin ol senin icin dua edecegim" dedi. Fare bu kez öküze yoneldi: "Evde kapan var!" "Evde kapan var!" diye bagirdi nefes nefese. Öküz: 'Wow, Bay Fare, Senin icin uzuldum, ama burnumu sokacagim bir sey degil.' dedi. E farenin de basini egip, gitmekten baska caresi kalmamisti... yalnizlik ve terkedilmislik hisleri icinde, fare kapani ile artik....tek basina basa cikmaya calisacakti!. *** O aksam evde, alisilmamis bir ses duyuldu. Sanki bir kapan, avinin uzerine kapanmisti. Sese kosan cifcinin karisi, karanlikta kapana, zehirli bir yilanın kuyrugu kaptirdigini gormemis. Yilan da kadını isirmisti.. Çiftçi karisini hemen hastaneye götürdü, Karisi eve ateşli ve hasta olarak döndü. Eeeeeeee atesli insana ne verilir?? sicacik bir tavuk corbasi!!!. Tavuk hemen kesilmiş ve acilen pisirilmis! Ama kadin hala iyilesmiyormus, Eee eş dost ahbap, gelince hasta ziyaretine, çiftçi de sofraya koyunu cikarmak zorunda kalmis!!!. Ama ciftcinin karisi iyilesmemis; ölmüs!!!!!. Aman ne kalabalik gelmis cenazeye, ne kalabalik!!! Bu sefer de konuklari, doyurmak icin kesilen öküz olmus.... Fareye de olan biteni deliginin ardindan izlemek kalmis!.... *** Onun icin bir daha, seni ilgilendirmeyen bir sorun karsina cikarsa... bir dusun!!! ---- Birimiz tehdit altindaysak, hepimiz risk altindayiz. Bu hayat denen yolculukta Birlikte yol almaktayiz.. Birbirimizi kollayip, guc ve guven paylasmaliyiz. UNUTMA. . . . . . HEPİMİZ, BİRBİRİMİZİN HALI TEZGAHINDA HAYATİ ÖNEMİ OLAN İPLİKLERİZ!!!! VE SÖYLE YA DA BÖYLE, HAYATLARIMIZ BİRLİKTE DOKUNUYOR. |
Cevap: insan babasından nefret eder mi konunun nereden açıldığını bulamadım kusura bakmayın buraya koydum bilenler düzeltebilirse sevinirim |
Cevap: insan babasından nefret eder mi arkadaşlar konu nereden açılıyor? |
Cevap: insan babasından nefret eder mi kimse cevaplamıyor mu?ağla2ağla2agl34 |
Cevap: insan babasından nefret eder mi Girilen forumlarda; Forumda bulunan Konular, Forum ismi : başlıklı sayfalarda Yeni Konu butonu var mavi renkli, oradan açılıyormuş. |
Cevap: insan babasından nefret eder mi Amacımız nefret etmek ve ettirmek olmamakla beraber, nefretin olmadığı ortamlar yaratabilmektir. Egosu çok zayıf zavallı bir kişilikten söz edilmiş, okudum ve istemeyerek gına geldi bana. Böyle insanlara çok rastladım diyebilirim. Aklı selim bir insan, kişiliğini ne şişede, ne de sigarada bulmamıştır. Aklı selim insanın düşüncesinde yalnız kendisi (egosu) için yaşam yoktur. "Ben" demez, "biz" diye düşünür. Çünkü "ben" yaşamsal ihtiyaçları "biz" varlıksal ihtiyaçlardan doğmuştur. Ebeveynlerin sinirlendiği zaman en kolay kızabildiği insanlar küçükleridir. Karşı koyma imkanının bulunmadığı ya da karşı koysa bile yenilebileceği, haklısın diyebileceği, çaresiz insanlardır küçükler. Öfkesine hakim olmanın yolunu bulmaktansa, küçüğüne sürekli bağırıp-çağırıp ya da tartaklamayı seçen kişiler aslında çok güçlü yapıda değil, ancak zavallı denilebilecek kadar cahildirler. Böyle insanlara nasıl bir iyilik yapılır, ne anlatılır inanın hiç ama hiç bir fikrim yok. Ama benim düşüncem çok ta takmamanız, söylediklerinden fazla etkilenmeden yaşamanız yönündedir. |
Cevap: insan babasından nefret eder mi kesınlıkle nefret eder.....yanı baba olması nefret edılmeyecek anlamına gelmez..ınsan aılesınde n de nefret edebılır..yanıı gun gelır kendınden nefret edıosun da bıze anlatılan baba kavramındanmı etmıcyeksın...tabıkı doğal bır şey ınsanın oldugu her yerde sorun da vardır mutlulukta nefret de kaygıda suc da.herşey vardır....... |
Cevap: insan babasından nefret eder mi et yanı nefret et....nolcakki?durduk yeremı edıosun..hayır.....hoş durduk yere de edebılırsın..boyle duşunmen senın suc işledığın anlamıan gelmez...baba olması sneınle farklı bakış açılarına sahıp olmıycka anlamına gelmıo...o oyle bı yol secmış...sen d eboyle..buraya kadarmış..farklı duşunebılırsın doğal bır şey... |
|
|
|
Cevap: insan babasından nefret eder mi Sevgili cymbella gerçekten üzücü birdurum.Tahminim baban içkiliyken yaptıklarını senin abarttığını düşünüyor.Belki saçma bir fikir olabilir ama içkiliyken yaptıklarını kameraya çekip izletebilirsin ona.Sonrada nekadar üzüldüğünüzü anlatın.Düzenli bir şekilde alkol alan herkes maalesef kabul etmesede alkolizmin pençesine düşmüştür.Umarım tedavi olmayı kabul eder. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:36 PM. |