Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlginç Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/)
-   -   İstediklerim ve Sabrım, Rumuz: idealist (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/21359-istediklerim-ve-sabrim-rumuz-idealist.html)

bluemoon24 29-12-2008 03:23 AM

İstediklerim ve Sabrım, Rumuz: idealist
 
Sevgili Perihan hanım



Ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim yaşama dair çok fazla ideallerim ve planlarım var bir çok meslek alanında bunlar içinse çok fazla okuyor araştırıyor düşünüyorum ve öğrenmeye çalışıyorum düşündüğüm alanlarda bir numara ve başarılarımla adımın duyulmasını istiyorum.iş dünyasında yazarlıkta vs.bunlar içinse çok çalışmam gerektiğinin ve çok yol olduğunun farkındayım ama zaman zaman sabırsızlanıp ümitsizliğe kapılıp derin düşündüğüm oluyor bunu neye bağlıyorsunuz.saygılarımla...



Sevgili İdealist,



Bu güzel konuyu benimle paylaştığınız ve gündeme taşıdığınız için size teşekkür ederim.



Henüz 21 yaşında iken hayattan ne istediğiniz bilmeniz ve hedef belirlemiş olmanız takdir edilecek bir durum. Sabırsızlığınıza gelince, bu çok normal zaman içinde sabırlı olmayı ve süreçten zevk almayı başaracağınıza inanıyorum. Mükemmeliyetçiliğin sizi felce uğratmasına izin vermeyin. Hata yapmak için kendinize izin verin ve hatalardan öğrenmeye çalışın.



Diğer taraftan sabırsızlanmanız ve ümitsizliğe kapılmanızın nedeni beklentilerinize istediğiniz gibi karşılık bulamamanız olabilir. Şu andaki bakış açınız belki çok gerçekçi olarak olaylara yaklaşmanızı önlüyordur. Bu durumda düşündüğünüz ile hayata geçirilen sonuçlar farklılaşır. Yapabilecekleriniz ve önünüze koyduğunuz hedefleriniz konusunda gerçekçi olmaya, kendinize aşırı yüklenmemeye ve arada bir hata yapmak için kendinize izin vermeye özen gösterin.



Kişi zirveye gözünü diktiği zaman eteklerdeki güzelliklerin pek farkında olmayabiliyor. Bilmem hiç dikkat ettiniz mi yüksek dağların tepelerinde ağaçlar yetişmez. Hedefin hareketli olduğunu ve siz yaklaştıkça uzaklaşacığını ve yeni hedeflere doğru koşacağınızı unutmayın. Hedef belirlemenin değişik yöntemleri vardır. Varmak istediğiniz yere gidebilmeniz için elinizde iyi bir harita ve de gerekli donanımın olması işinizi kolaylaştirir. İnanıyorum ki her insanın uzun ve kısa hedefleri olmalı. Elbette ki bu hedefler zaman içinde gözden geçirilmeli ve duruma göre gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Yola çıkarken tüm olasılıkları öngermeniz mümkün olmayabilir onun için önünüze çıkacak sorunlara karşı hazırlıklı olmalı hatta bazan kriz planlarınızı da hazırlamanız gerekebilir.



Önce düşünce boyutuna ideallerinizi yerleştirmeli ondan sonra gereken adımları kararlı bir şekilde atmalısınız. Bu arada kararlı olmak derken, güdümlü bir mermi gibi sadece bir konuya kilitlenmemeye özen gösterin çünkü bu sizde sabit bir fikir haline gelebilir ve sabırsızlık duyabilirsiniz. O yüzden tutkularınızla isteklerinizi birbirine karıştırmamaya gayret etmenizi öneririm. İstediğiniz her şey olabilirsiniz. Hangi alanı seçerseniz seçin o alanda başarılı olmak istiyorsanız onun gereklerini ve bedellerini ödemeniz gerektiğini göz ardı etmeyin. En önemli unsur yaşamınızda denge ve kararlılığın olmasıdır.



Sağlıklı bir şekilde nasıl idaellerinizi gerçekleştirebiliriz sorusu aklınıza gelebilir. Stephen Covey`nın “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” isimli kitabını ve Daniel Goleman`ın “Duygusal Zeka” kitaplarının size çok yararlı olacağına inanıyorum. İdeallerinize ulaşmak öncellikle kendinizi tanımanızdan ve sürekli olarak geliştirmeye çalışmanızdan geçer. Kaliforniya Valisi aktor Arnold Schwarzenegger henuz 21 yaşında Amerika’da bir öğrenci iken varmak istediği hedeflerini belirlemiş ve çok ünlü bir aktör olmayı daha sonra da Kaliforniya Valisi olmayı hedeflemişti.



Sizin de yeteneklerinizi, gelişmeye açık alanlarınızı belirlemenizde yarar görüyorum. Eğer hedefiniz çok iyi bir yazar olmak ise, yazı yazma tekniklerini öğrenmeniz, çok iyi bir okuyucu olmanız, yazar olmanızı destekleyebilecek bir çevre edinmeniz, yazmak istediğiniz alanı iyi öğrenmeniz ve bunun gibi birçok konuda hedefinize ulaşabilmek için gereken yolları belirlemeniz gerekiyor.



İlk başarısızlıklardan korkmamayı öğrenmeniz ve sabırla eksikliklerinizi tamamlayıp yeniden yola devam etmeyi başarmanız oldukça önemlidir. Hedefe giden yolda yaşananların tümü deneyimlerdir. Bunlar sizi zenginleştiren tecrübelerdir. Bir üniversitede araştımacı Profesör olan bir arkadaşım 7 yıl ekibi ile bir proje üzerinde çalışmış ve sonuç olumsuz çıkmıştı. Ben bunun kendisini üzüp üzmediğini sorduğum zaman aldığım yanıt ilginçti. “Bu projenin olmadığını kanıtladık. Bir başka grubun bunun üzerinde zaman harcamasını engellemiş olduk. Bu bizim başarımız”. Sonuç olarak sevgili İdealist, her sonuç başarı her başarı da sonuç olmayabilir.



Önünüze çıkan engelleri sabırla aşmanız ve hedeflerinize ulaşabilmeniz dileklerimle....



Perihan Yazıcı

Kaynak: HamileBilgi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:10 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.