Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlginç Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/)
-   -   Hayal Kurmak, Rumuz : Scienceteacher (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/21348-hayal-kurmak-rumuz-scienceteacher.html)

bluemoon24 29-12-2008 03:23 AM

Hayal Kurmak, Rumuz : Scienceteacher
 
Merhaba öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. benim size sorum şu olacak bir kişinin gündelik yaşamda birden hayattan kopup hayal kurmaya başlaması neden kaynaklanır ve bu hayallerden acı duyup normal hayatını olumsuz etkiliyorsa bu neden kaynaklanıyor olabilir. daha önce belki seyretmişinizdir çılgın bediş diye bir dizi vardı orda kız hayallere dalar gider arkadaşları uyandırırdı. buna benzer bi olay yaşıyorum. hayal kuruyorum ve hayallerimde iki sevdiğim şey arasında bi seçim yapmak zorunda kalıyorum ve bu bana acı veriyor sizce nedeni ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.



Merhaba Scienceteacher,



Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Rumuzunuz bana araştırmayı seven bir insan olduğunuzu düşündürdü. Yazınızdan gündüz sürekli hayal kurmanızdan dolayı gerçek ile hayalin karıştığını anlıyorum. Buna neden olan çeşitli etkenler olabilir. Bu tür yapılar ilgisiz kalan ve yalnız insanlarda daha sıklıkla gözlenmektedir. Gerçek hayat insana sıkıntı veriyorsa ve isteklerine cevap vermiyorsa hayal dünyasının rahatlığında kaçmak daha cazip gelir. Bazı insanlar bunu macera romanları okuyarak bazıları da sürekli film seyrederek gerçekleştirirler. Hayal dünyasındaki kişiler ile kendilerini özdeşleştirmekte ve bu yolla gerçek dünyadan uzaklaşmaktadırlar.



Hayal kurmak kötü bir şey değildir. Birçok yenilik hayal kurma sayesinde gerçekleşmektedir. Herşey düşünce boyutunda başlar. Bunların bazıları gerçek hayata yansıtılır. Size hayallerinizi limitleyin yada hayal kurmaktan vazgeçin demek büyük bir yanlış olur çünkü hayal kurmak ruh sağlığının önemli bir parçasını oluşturur.



Sevgili okurum size zarar veren boyuttaki hayal kurma alışkanlığınızı dengeli ve kontrol altına almaya çalışırsanız bundan yararlanabilirsiniz bile. Hayallerinizi seçme özgürlüğüne sahipsiniz. İsterseniz sizi mutlu eden hayaller kurar isterseniz mutsuz hayaller kurabilirsiniz. Bir tercih yapmak zorunluluğu duyduğunuz hayaller kurmanız sizin belki şuur altında geçmişte yaşadığınız ve seçmek zorunda bırakıldığınız bir yapıdan kaynaklanıyor olabilir. Bu sizi çok üzmüş olabilir ve tekrar tekrar hayalinizde bunu yaşatıyor olabilirsiniz. İmkanınız var ise bir psikolog ile görüşmenizin büyük yararı olur.



Hayal kurmaktan korkmayın ama bunun yerine, zamanına, seçimine siz karar verin. Hayallerinizin sizi kontrol etmesine izin vermeyin. Siz onlardan daha güçlüsünüz çünkü onları yaşatıp yaşatmamak tamamen sizin elinizdedir. Sevdikleriniz arasında tercih yapmak sizi ürkütüyor olabilir tabii ki bu da acı verir. Örneğin eğitim yapmak için yurt dışına gitmek istiyorsunuz ama bu sizin çok sevdiğiniz anne babanızdan ayrı kalmanıza neden olacaktir. Elbetteki seçiminiz ailenizle kalmak olmayınca onları özleyeceksiniz ama bu ikisi arasında bir tercih yaptığınız anlamına gelmez çünkü siz ailenizi hep sevmeye devam edeceksiniz sadece fıziksel olarak onlardan bir süre uzak kalacaksınız. Yaşam başetmek zorunda olduğumuz bir sürü iyi ve kötü diye nitelendirdiğimiz yapıyı da beraberinde getirir. Önemli olan bunlara nasıl baktığımızdır. Çevremizde olan ve olacak olan olaylara göstereceğimiz tepkiler bizim yaşam kalitemizi belirler.



Hayallerini seçerek, kontrol ederek onlara olumlu, sağlıklı tepkiler gösterebilmen dilekleri ile...



Perihan Yazıcı

Kaynak: HamileBilgi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.