Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İlginç Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/)
-   -   Cevap Sorulardır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ilginc-bilgiler/21279-cevap-sorulardir.html)

bluemoon24 29-12-2008 03:21 AM

Cevap Sorulardır
 
10 Yanlış











gücü boşa harcamak

bağımlılık

önyargı

önemsememek

gereksiz inatlar

kararsızlık

kötü şansa inanmak

sorumluluktan kaçmak

yalan söylemek

bilmemeyi kabullenmek











İstemediğimiz durumlarla sıklıkla karşılaşıyorsak, bunun nedeni değiştirmediğimiz tutum ve davranışlarımızdır.Çünkü olan biten her şeye bir anlamda biz izin veriyoruz. Kendimize farklı ne yapabilirdim sorusunu sorduğumuzda yanlışlarımızı da bulabilir ve düzeltebiliriz.Hatalarımız aslında hayattaki önemli derslerimiz.Bu derslerden yararlanmalı ve sorumluluk almalıyız.







Ne olduğumuz sahip olduklarımızla ilgilidir.Bireyselliğimiz gittiğimiz her yerde bize eşlik eder.Sahip olduklarımız ; ahlaki değerlerimiz,karakteristik özelliklerimiz, zevklerimiz, mizah anlayışımız ve zekamız gibi en genel anlamda ifade edilebilir.Mutluluğun içimizdeki nedeni, nesnelerden oluşan nedenden daha büyüktür.Bir koçluk çalışmasında en önemli becerilerden biri , güçlü yönlere odaklanmak ve kişiye yansıtmaktır.Güçlü yönlere odaklanma becerisini diyalogları, gözlemlerinizi olumlu kalıplara dönüştürerek geliştirebilirsiniz.







Yaşamınızın her alanında kendi yararınıza “seçim yapmak” hakkınız var.Karar vermeden önce kendinize soru sorun; Bunu kendiniz için mi başkasını mutlu etmek için mi yapıyorsunuz? Tepki verirken kendinize soru sorun; neyin doğru olduğuna mı neyin yanlış olduğuna mı bakıyorsunuz?







Her an bizi güçlendiren ya da tam aksine bizi güçsüzleştiren seçimler yapıyoruz. Kendi gücümüz özgür irademizdir.Tabi bu da bir seçimdir.







Yukarıda sıraladığım 10 yanlış, yaşamımızı karartan düşünce ve davranış kalıplarıdır. Küçük bir alıştırma, bir koç olarak size bunların yanına 10 doğruyu yazmanızı istiyorum.Yazdıklarınızı uygulamaya başlarsanız hayatınızda olacak değişiklikler bir mucize gibi gelecek.







“Güzel cevap, her zaman daha güzel soru sorana verilir.” E.E.Cummings







Cevap sorulardır. Kendinize inanın, siz çok özel ve değerlisiniz.







Saygılarımla





Derya Akkaya



Yaşam Koçu

Kaynak: HamileBilgi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.