![]() |
İzmir'de babadan oğula marka: Topcu'nun Yeri İzmir'de babadan oğula marka: Topcu'nun Yeri izmir'de ilk çöp şişin yapıldığı Topçu'nun yeri, babadan oğula bir marka olmanın haklı gururunu yaşıyor. İzmir'e gelen ünlülerin uğrak yerlerinden Topçu'nun Yeri, kendilerine gelen isim hakkını satın alarak şubeler zinciri açma tekliflerini kaliteden ödün vermemek için hiç düşünmeden geri çeviriyor İzmir'in simgesi haline gelen çöp-şişleriyle ünlü restoranı Topçu'nun Yeri, Zeki Müren'den Barış Manço'ya, Cem Karaca'dan Kemal Sunal'a kadar birçok ünlüyü ağırlarken, kendilerine gelen şubeler zinciri tekliflerini ise kalitelerini bozmamak adına geri çeviriyorlar. Yarım asırlık geçmişe sahip Topçu'nun yeri restaurant kentin simgelerinden biri haline geldi. Mekanın kurucusu Hüseyin Bey, askerliğini topçu olarak yaptığı için bu önce onun lakabı, sonra da işyerinin adı oldu. İzmir'de ilk çöp şişin yapıldığı restoranı 21 yıl önce Hüseyin Bey'den devralan Cevat Bey, buranın atmosferini bozmadan farklı bir soluk getirdi. Özenli servis anlayışı, hem göze hem damak zevkine hitap eden Topçu, sadece İzmirlilerin değil, İzmir dışından gelenlerin de uğrak yeri oldu. Topçu Restoran'ın sahiplerinden Zafer Dev, Almanya, Yunanistan, İstanbul, Ankara ve Artvin'den isim hakkı için teklif aldıklarını ancak ismi ve kaliteyi korumak için fazla yayılmanın zararlı olacağını düşündüklerini söyledi. 1967 yılında bir fuar günü Zeki Müren fuardaki programından sonra dinlenebileceği rahat bir ortam arar. Buraya gelir, hem yemeklerden hem de dinlendirici ortamdan hoşlanır. Daha sonra onun referansıyla Topçu Restoran'ın ünü dilden dile dolaşır. Sanat ve iş dünyasından spor camiasına pek çok ünlü mutlaka bir kez Topçu'ya gitmiştir. Topçu'nun duvarları oraya giden ünlülerin fotoğraflarıyla dolu. REKOR CEM KARACA'DA Topçu'nun yerinin ilk olarak seyyar bir arabayla bu sokakta başladığını belirten Zafer Dev, 'Topçunun kurucusu Hüseyin Bey'in askerdeki lakabı topçu. 1985'te biz devraldık. İsim hakları da bize geçti. İzmir'de ilk çöp şiş restoranı burası. Zeki Müren geldi. 1967 fuarlar döneminde, daha sonra sanatçılar gelmeye başladı. İbrahim Tatlıses. Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Tarkan, Ebru Gündeş, Barış Manço, Cem Karaca, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Kerem Alışık, Ali Sunal gibi isimler var. Futbolcular, sanatçılar, siyasiler, işadamları, kulüp yöneticileri, spor yazarları geliyor. Bugüne kadar en fazla çöp şiş yeme rekoru Cem Karaca'da. Bir seferde 5 buçuk porsiyon yedi. Galatasaraylı futbolcular her maç sonrası soyunma odasına mutlaka çöp-şiş sipariş ederler' diye konuştu. Zafer Dev, birçok müesseseye örnek olduklarını ve rakiplerinin sadece kendileri olduğunu belirtti. ŞUBE AÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ Et, roka ve yoğurtun kendilerine özel olarak üretildiğini belirten Cevat Dev, 'Etlerimiz dananın özel bölümlerinden yapılıyor. Etler en az 2 gün dinleniyor' dedi. On masalık restoranı bin kişi kapasiteli bir mekan haline getiren Cevat Dev, 'Şu anda 55 personel çalışıyor. yazın Çeşme ile 100 kişiyi buluyor. Bir fabrika gibi. Çeşme'de dördüncü senemiz. Yurtdışında Almanya, Yunanistan, yurtiçinde ise İstanbul, Ankara gibi yerlere açmak için yoğun bir talep geldi ama biz ismi ve kaliteyi korumak için fazla yayılmanın zararlı olacağını düşünüyoruz. O yüzden ismi muhafaza etmek için kendimiz işletiyoruz' diye konuştu. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.