![]() |
Beyhude sorgu ... O'nu ilk gördüğümde hiç etkilenmemiştim. Buluşalım ısrarlarına kayıtsız kalamadım. Çok sıkıcı bulmuştum. Konuşacak hiç ortak konumuz, beğenimiz yoktu. İlanı aşk etti. Çok fazla ilgi gösterince kayıtsız kalamadım. Ama onunla iken zaman geçsin de gideyim istiyordum. Sonra nasıl oldu bilmiyorum. Bağlandım; hem de çok. Klasik ama "toplum baskısı" muhabbeti. Evlilik yaşına geldin yok efendim yok mu biri.... Belki de bunun rahatlığıydı yaşadığım. Söylenenler hiçbir şekilde etkileyip; üzmüyordu çünkü evlilik çok yakındaydı. Nedense garip bir güven vardı içimde evleneceksem bu o olacaktı. Neden? Bilmiyorum hala. Ama hep bir güvensizlik hissediyordum ve yakın davranamıyordum bu nedenle. Ve beni çok sevdiğini söylerken evlilikten bahsederken -ki ben hep açık kapı bırakıyordum güvenmediğim için- ansızın bitirdi. Allahım hayatımda şuana kadar hiç yaşamadığım bir acıydı. Yoldayken mesajla söyledi.Konuşmaya bile tenezzül etmeyip. İnsanlara aldır-a-mayıp ağladım,ağladım. Hiç geçmicek bu acı, hiç gülemicem, dünya başıma yıkılmış gibi hissediyordum. Bir hafta geçti azaldı. Mantıklı geliyor şimdi bitmesi.O aptalca duygu yoğunluğu olmasaydı(ilk olduğu içindi belki de) belki ben bitirme cesareti gösterirdim. Terkedilmenin acısı da cabası olmazdı. Sadece anlamadıığım Neden neden? Hep soruyorum cevabı yokkk. Ona mesajla sorduğumda anlaşaıyoruz dedi.Gurur daha fazla gitmedim üstüne, hoş gitsem de kararlıydı zaten.... Ben sanırım asla yaşayamacağım şu duyguyu "Hayatımda hiç olmadığım kadar doğru yerdeyim dedim, hiç olmadığım kadar doğru insanla.." |
Cevap: Beyhude sorgu ... sonradan biteceğine başta bitmesi iyi değilmi anladığım kadarıylada pekte istememisin.o yada sen bırakmışın bence farketmemeli sen burda kendine dön bu olaydan alacağın dersi al ve üzülme.hayat sana ne güzellikler sunacak bekle.hep mutlu kalman dileğiyle |
Cevap: Beyhude sorgu ... Haklısın ama kaybedice kıymete biniyor nedense. Bir de cevap bulamamak çok kötü. Hatayı kimde aramalı; kendimi sorgulamaktan yoruldum. Bir insan diğerini neden terkeder çok sevdiğini söylerken.... |
Cevap: Beyhude sorgu ... Alıntı:
|
|
Cevap: Beyhude sorgu ... amiinnn s456 hepp mutlu kalın blissy |
Aradığınız nedenin parçaları yazdıklarınızda saklı ; Ben sanırım asla yaşayamacağım şu duyguyu "Hayatımda hiç olmadığım kadar doğru yerdeyim dedim, hiç olmadığım kadar doğru insanla.." bu inancınızı doğrulamak için yaşandı her şey aslında, kendini gerçekleştiren kehanet yani.... İkinci bir noktada "Ama hep bir güvensizlik hissediyordum ve .... " cümlelerinde saklı, güvende olmak için devam ettirmiş olabileceğiniz bir ilişki fakat hep yarı yolda bırakılma korkusu ve güvensizlik, ve sonunda tamda sizin kehanetinizi gerçekleştirecek şekilde bir tepki ile ve güvensizliğinizide haklı çıkartarak bir mesajla gelen ayrılık..... Biraz düşünün üstünde bence ... Sevgiler MERT. |
|
|
Bu arada Telkinleri tavsiye edilen sıra ile dinlemeni öneririm... Ayrıca bu konulardaki duygu ve yaşanmışlıkları paylaşırsan net olarak, bir çok şey açığa çıkacak ve yolunu çizmek üzere, daha aydınlık durumlarda olacaksındır. Sevgiler MERT. |
|
Cevap: Beyhude sorgu ... Merto çok haklı,ayrılığın tek sebebi sizin bu konudaki düşüncelerinizdir.Siz bunu bilinçaltına işlemişsiniz ve bilinçaltı da evrene ayrılık talimatı vermiş,ne düşünür ve hissederseniz o gerçekleşir,çünkü siz yaşamınızın efendisisiniz.Siz gerçek bir aşk istiyorsanız,sevmek ve çok sevilmek istiyorsanız bunu sürekli hissedecek ve öyle olduğunu bileceksiniz,o size gelecektir,yeter ki öyle olacağını bilin,bilmek en güçlü çekim yasasıdır! |
Ya neden hatayı hep ben üstlenmek zorundayım onun hiç etkisi yok mu?? O korkmadı mı kaybetmekten? Ya da başka bişeyden... |
İlişkilerde hayatta yaşanan diğer bir çok şey gibi bize bazı duygu ve durumları yaşatmak üzere içine girdiğimiz yada çekildiğimiz süreçlerdir. Başlıca ihtiyaçlarımız olan sevilmek, kabul edilmek, onaylanmak gibi duygu durumlarını yaşamamıza çanak tutarlar. Ve bu karşılanan ihtiyaçlar içerisinde bizde kendimizi bırakır ve alışkanlıklar ediniriz. İnsan olarak yapacağımız şeyde bu olmalıdır zaten. Ancak bu süreç içinde iken yada tüm yaşantımızda bilmemiz gereken bir şey vardırki; herşey değişkendir. Değişken olmalıdırda, çünkü değişim olmazsa varoluş anlamsızlaşmaya başlar. Hayatımıza gelen her şey zıttıyla birlikte gelir. Doğu felsefesi ve öğretisindeki "yin ve yang" misali. Bizi varlığı ile mutlu eden herhangi biri yada bir şey potansiyel yokluğunda mutsuzluk kaynağımız olacaktır.... Çok severek tükettiğimiz ve bizi iyi hissettiren bir gıda, fazla tükettiğimizde yada yokluğunda - alışkanlık varsa daha da beter şekilde - bizi bedbaht edecektir. Bu düalite - kutupluluk - dünyasında hep böyledir. Ve kabul edilmesi gereken, belkide aşılması gereken bir gerçektir... Ancak bizler bu durumun farkında olursak, kendi anlam ve değerimizi - ve mutluluğumuzu, huzurumuzu - dışarıdaki bir şeyden yada birinden değilde kendimizden alabiliriz. Şu anda, her diğer zamanda olduğu gibi yine iki seçeneğiniz var; Ya diğerlerini ve dünyayı suçlayıp kendinize acıyarak ve üzülerek sevgi ve onay ihtiyacınızı karşılamaya devam edeceksiniz... Ya da durup bundan ne öğrenebilirim?, bundan sonra nasıl davranmalı ve düşünmeliyim? gibi sorularla ve alınacak dersleri alarak önünüze bakacaksınız... Hissettiğiniz her şeyde son derece haklı olmanıza rağmen tüm sorumluluğu alıp, hayatınızın efendisi olmaya başlama şansı sunulmuş olması ihtimalini lütfen düşünün.... Sevgiler MERT. |
Her engel bir fırsattır Kalb kırıklığı ;mutlu olmak için Hastalık iyileşmek için Nefret sevmek için Suç bağışlanmak için Başarısızlık başarılı olmak için bir fırsattır. Hata yapmaktan ve eleştirilmekten korkma. |
|
|
Örneğin yolda yürüyorsunuz ve bir köpek havlıyor, siz eğer köpekten korkmuyorsanız diğer insanlar korku, endişe, heyecan v.b tarzı tepkiler vererek köpeğe hayatlarında ve gündemlerinde bir varlık kazandırırken, sizin algı alanınıza bile girmeyecek ve hayatınızda bir varlığı ve etkisi olmayacaktır.... Karşı taraf sizin korkularınızı ve beklentilerinizi size yansıtmaktan başka bir şey yapmıyor aslında... Ve diğer tüm insanlarda bize bizi tanıtmak ve referans noktamızı dışarıdan içeriye almak için bir hatırlatma yapmak için hayatımıza giriyorlar.... Mistik anlamda daha derin manaları olan bu konuyu birde böyle düşünmeye çalışmak ve bir'lik bilincini aktive etmemiz gereken bu zamanlarda herkezi ve herşeyi ve kendimizi affederek devam etmek gerekli..... Affetmenin ne olduğu konusunda bu forum sayfalarında bolca değerli yazı ve paylaşım bulacaksınız... Bu arada telkinleri dinlemeye başlayın, faydasını göreceksiniz... Sevgiler Mert. |
|
|
|
Bir şeyi elde etmekte bir engel görüyorsak eğer o engelin yalnızca biz olduğumuzun da bilincinde olmamız gerekiyor, sorumluluğu ele almak gerekiyor. Ama tabii hayalden hayale fark var. Çok istediğimiz bir şeyin hayalini kurmak çok kolayken, aslında çok da istemediğimiz ama kendi kendimizi mecbur bıraktığımız şeylerin hayalini kurmak sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden de ben hayal kuramıyorum diyoruz. Mesela ben ergenlik çağımda hep kendi evim olacak diye hayal kurardım, eşyalarımı kendi isteğime göre yerleştirdiğim, kimseye bağımlı olmadığım vs bu hayali o kadar çok kurdum ve inandım ki 7 yıldır sahibim. Ama birisi bana dese ki 4 çocuklu bir anne olduğunun hayalini kur y789 asla başaramam galiba. Çünkü bunu istemiyorum, gözlerimi kapatırım imajine etmeye çalışırım ama sonuçta bana eziyet olur. 'Coşku yaratmaz' senin tabirinle. Ben de kendime derdim sanırım 'boşuna hayal etme, olmayacak' Peki neden olmayacak? 'Çünkü istediğin bu değil !!!' evet değil. Sorunları çok kolay ortaya dökebiliyoruz, şu şu böyle olmuyor, bu hayatımda hep yanlış gidiyor, eksik olan bir durum bu gibi. Ama kendimize sormaktan deli gibi korktuğumuz bir soru var, NEDEN? Nedenini araştırırsak karşımıza çıkacak cevaplardan korkuyoruz çoğu zaman, kendimizin bize vereceği ve perdeyi aralayacağı cevaplardan. Yüzleşmekten, boy ölçüşememekten, kaçamamaktan, kendimize yalan söyleyemeyeceğimizden, söylesekte derinlerde bir yerde onun öyle olmadığını bilmekten.. Şimdi sorsan kendine neden bunun hayalini kuramıyorum diye, çünkü bunun böyle olmasını istemiyorsun da ondan dese sana içinden birşey ne derdin? ne yapardın? |
|
Allahım karşımda bir cin var dile benden ne dilersen diyor ben4897 Garip .... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:40 PM. |