![]() |
gelin! bir hikaye yazalım. evet arkadaşlar resim bize neyi ifade ediyorsa, ilintili olarak bi hikaye yazmaya ne dersiniz? http://img148.imageshack.us/img148/4052/p7130003.jpg |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. her ne olursa olsun birşeyin oluşmasında bir sebep vardır. kimbilir... yaşaması için bir sebep, buraya konmayı beklemek ti yada bize bişeyler anlatmak için buradaydı. "ben ne durum olursa olsun yaşamak istiyorum". güneşin güzelliğini görmek istiyorum. demiş te olabilir. yada "bana bakarak örnek alabilirsiniz sebepler bulmak için" de diyor olabilir. kimbilir??? ama bana, yaşamaya dair sebepler bulunabileceğine bir işaret gibi geldi. sizce??? |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Mümin Bey yıllar önce okuduğum Doğan Cüceloğlunun savaşçı kitabında(yanlış hatırlamıyorsam) bir çiçek vardı.kayaların arasında açmış tek bir çiçek,yaşam mücedelesi veriyor yaşamak için...kızılderili bir ermiş,ders veriyordu çocuğa.önemli olan çiçek tarlasının içinde açmak değil, kayaların arasında açan çiçek savaşçı çiçektir...çiçek tarlası veya bahçesinde açan çiçek için yaşam kolay,ortam müsait toprak su elverişli ortam..insanlarda böyle, bazıları olması gerektiği gibi güzel koşullar içinde sıradan yaşıyor.bazıları yaşama mücadelesi tutunmak için yaşamını sürdürmek için ayakta kalabilmek için daha fazla çaba harcıyor.bu hikayeyi hiç unutmam,oğluma örnek göstermiştim.diğer arkadaşlarıyla kendini kıyaslardı bazen.onlar sıradan hayatlarını yaşıyorlar niye biz birşeyleri mücadeleyle elde ediyoruz demişti?mücadele ile yaşayan insanların anlatılacak hikayeleri vardır.olması gerektiği gibi yaşayanlar kurulu düzen yaşar giderler.onların hayat hikayeleri yoktur demiştim..tabi o zamanlar düşünce gücünü bilmiyorduk.şimdi düşüncelerimizi değiştirerek hayatımıza yön veriyoruz.ama ayakta kalmak için çok mücadele verdik aynı o yeşillik gibi...bence savaşçı ruhu var o yeşillikte..baksanıza o çatlağın içinde yaşam mücedelesi veriyor.pek çok insana ders olsun.hayatından şikayet edenlere özellikle...teşekkürler paylaştığınız için.. |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Hangi resim ?? Ben nie göremiyorum dusun2 |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Alıntı:
http://img148.imageshack.us/img148/4052/p7130003.jpg |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Çok anlamlı bir resim bu Mümin..super Hayat bazen bir mermer taş kadar sert olabiliyor bizlere karşı,fakat bu sertliğe karşı resimdeki yeşillik gibi yumuşakça başedebilmeyi öğrenmeliyiz.. Hikaye derken de, benim hayat hikayem bu resimden farklı değil..Aslında pekçoğumuz için,özellikle benim gibi olgun bir yaşta olanlar için böyle.. 13 yıllık hayat arkadaşımla yollarımızı ayırdığımızda,artık tamam demiştim,herşey bitti benim için..Bütün zorluklar beni bekliyor..Üstelik sorumluluğunu aldığım iki kızımla beraber.. Aslında bu süreç çok güzel şeylerin de başlangıcı olacakmış benim için,bunu zamanla anladım..Bugün başarılı olduğum bir işim,huzurlu bir aile ortamım var..Kendimi hedeflediğim iki konuda çok iyi bilinçlendirmeye çalışırken,eğitimci sıfatıyla başka insanların da hayatlarına dokunuyorum..Bunlar benim için çok önemli,çok huzur verici şeyler..Zor yanları olsa da.. Ayrıca çocuklarım da bu zamanı akranlarından daha olgun değerlendirdiler..Kişisel gelişimleri, eğitimleri ile..Büyük kızım,Anadolu Lisesinde..Hedefi kişisel gelişim üzerine bir kariyer yapmak..Küçük kızım da bu yıl lise sınavlarına girdi..Anadolu öğretmen lisesi olacak büyük ihtimalle..Yolumu ayırdığım hayat arkadaşıma gelince,o da kendine yeni bir hayat kurdu,mutlu mesut yaşıyor..Herkes mutlu olsun,hayatın değerini bilerek yaşasın.. Bu siteyle karşılaşmam ve tanıdığım insanlar da, kişisel gelişim arayışımda yaşadığım en büyük mutluluklardan biri.. Her zaman resimdeki yeşillik kadar naif ve güçlü olmanız dileğiyle.. Sevgiler..actionsmile |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Merhabalar yüreği güzel insanlar actionsmile ben fotoğrafı bi kalp gibi gördüm,tam ortadan 2 ye ayrılmış bi kalp.. yarısı çatlaklarla dolmuş. bu taraf bana insanın olumsuz düşünüp kendine kırıklar getirdiğini bu yüzden çatlakların bu denli fazla olduğunu düşündürdü.. diğer yarıda ise,hayata şükretmeyle bakan,olumlu düşünceyi yaşam biçimi haline getirmiş bu yüzden varolan çatlağın içinden çiçek açmasını istemiş bir kişiliğin sonuca ulaştığını gözlemledim açıkcası O0 kalbi onarmak bizim elimizde olduğuna göre fotodaki çatlak bölümlü olan tarafındanda çiçek açtırabileceğimizi gösteren güzel bi örnek bu uy897 teşekkürler mumin alk78 sevgi ve minnetle actionsmile Yeşillerdenhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif çiçeklerden meydana gelen bahçe geçicihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif fakat akıllardan meydana gelen gül bahçesi hep yeşil ve güzeldir.. MevlanaO0 |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Ait olmadığı bir yerde varolmaya çalışıyor. Bunu başarmış görünüyor; varlığıyla değişimler yaratmış, bişeyleri etkilemiş ama yalnız ve mutsuz görünüyor amaç sadece varolmaksa... |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. Zamanlardan bir zaman, yerlerden bir yerde, bir insan krallığı varmış. Kral, çok geniş olan ülke halkını yönetmekte zorlanırmış. Çünkü insanoğlu, kimi ak kimi kara, kimi esnek kimi katı, kimi uysal kimi asi, kimi sesli kimi sessiz, kimi duru kimi bulanık, kendi var oluşunca çok sesli, çok renkli, çok çeşitli formlarda düşünmeye devam edermiş. Kralsa bunlarla baş edemez, kral olmaklığından gelen iktidarı için bu çeşitliliği tehdit olarak düşünürmüş. Günlerden bir gün, kralın adamları bu düşünce formlarından en dayanıklı olanını doğasından koparmanın bir yolunu bulmuşlar. Çok çalışmışlar çok zorlanmışlar ama bir kısmını koparmayı başarmışlar. Yontmuşlar, parçalamışlar, kendilerince şekil vermişler. Sonra da tekdüzeleştirilmiş ve kalıplaştırılmış bu formları birbiriyle düzgün hatlarla birleşecek ve arasından sızıntı olmayacak şekilde yerleştirmişler. Doğayla uyumlu görünsün diye de yüzeyde belli belirsiz çağrışımlar bırakmışlar ve bir güzel de cilalamışlar ki, bakanın gözü kamaşmış. Derken ünü ülkenin sınırlarını aşmış, başka diyarlara başka krallıklara da bu form yayılmış. Çocuklar bu forma doğmuş, bu formla büyümüş. Nesiller geçmiş… Doğal olanın bu olduğuna inanmış insanoğlu… Artık kitleler halinde bu formun benzerleri üretilmekteymiş… … Gel zaman git zaman, tam da insanoğlunun yüzeyde bıraktığı doğal çağrışımların izinden çatlama başlamış. Gerçi arada bir cilalamaya devam edermiş krallıklar. Ama formun içten çatlayıp kabuğun kırılmasına engel olunamamakta, çatlağın altından özün görüntüsü fark edilmekteymiş. Şaşırmış insanoğlu! Öfkelenmiş hatta!..Bu nasıl olabilirmiş? Olsa olsa bu bir deformasyon olmalı imiş!.. Oysa evrende başka yasalar da işlemekteymiş… Ve her şey aslına rücu etmekteymiş … Ve onca katılığın, sıkılığın ve tekdüzeliğin arasında taptaze, dipdiri formlar filizlenmekteymiş!.. “Hain!” demiş biri… “Direnç” demiş öteki… “Umut” demiş beriki… … |
Cevap: gelin! bir hikaye yazalım. yanlış zamanda yanlış yerde var olmaya calışan, umutsuz vakaların tümü... sonu yok biliyo ama yine de direnıyo.. boşa direniş..... imkansızlıkların tümü...belkide caresizlik, belkide bi tutunma neye tutundugunu bilmeyen,belkilerin tümü... iç acıtıcı...... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:02 AM. |