![]() |
Cevap: Başarının Dinamiği: Bilgi Adım 6: Örneklerden ders alın Örnek kişiler taklit edebileceğiniz, kendisinden bir şeyler öğrenebileceğiniz kimselerdir. Ve onlara her yerde rastlayabilirsiniz, işinizde yanınızda oturan kimseden, ailenizdeki herhangi bir kişiye kadar herkes olabilir. Adım 7: Baskıya önem verin Baskıyı müttefik stresi düşman olarak kabul etmeliyiz. Başarıdaki çocukça harikalar sizi başarı için yükler. Tehdit altında hareket etmenin heyecanını tekrar uyandırın. Baskı sizi daha dikkatli hale getirir ve genellikle iyi performans için bir ortam teşkil eder. Stres düşmandır. Baskı sadece eğer siz izin verirseniz bir olumsuzluk haline gelir. Adım 8: Şiddetle azmedin Azim eksikliği olanlar, iyi amaçlarla işe başlarlar ama sonradan devamını getiremezler. Yol boyunca dizilmiş engellerden cesaretiniz kırılmasın. Yön değiştirmek yerine, şartlara daha uyumlu ve esnek olmalısınız. Adım 9: Zorluklardan ders çıkarınız Hepimiz karşılaşabileceğimiz ve önceden bilebileceğimiz zorluklara karşı kendimizi önceden hazırlamalıyız. Başka bir deyişle, hayatın mükemmel olmayacağını umabiliriz ve bunu bilirsek, o zaman oyundan çıkma fikrinin cazibesine karşı koyabiliriz. Adım 10: Başarıyı canlı tutmak Yukarıdaki adımların sonuncusu, yolculuğun sonu değildir. Sürekli bir başarı ve özdeğer için devam eden bir fırsat, bir sıçrama tahtasıdır. Başarı beraberinde tehlikeleri de getirir. Başarı, gizli engeller ve sizi yakalamak için bekleyen bubi tuzaklarıyla dolu bir mayın tarlası olabilir. |
Cevap: Başarının Dinamiği: Bilgi Yukarıdaki bilgiler başarılı olmanın temel dinamiklerini yani kurallarını ortaya koymaktadır. Başarılı olmak için; öncelikle hedefe yönelik olarak azimli olmak gerekir. Başarılacak konular hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olunmalı ve bilgilenmenin sürekliliği sağlanmalıdır. Başarma bilincine sahip olduktan sonra da organize hücum planı yaparak, büyük hedefe ulaşmak için hedef, küçük hedeflere bölünerek özgüven ve deneyim kazanılmalıdır. Başarının esas dinamiğinin de çağımızda bilginin edinilmesi ve zamanla yarışarak hızlı bir şekilde uygulanması olduğu kanısındayım. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:54 AM. |