Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedefler Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/)
-   -   Bağlarınızı Kesin, Negatif Yönlerinizi Sıfırlayın! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/616175-baglarinizi-kesin-negatif-yonlerinizi-sifirlayin.html)

funda0903 08-11-2010 04:03 PM

Bağlarınızı Kesin, Negatif Yönlerinizi Sıfırlayın!
 
Zihninizde sahip olduğunuz olumsuz yönlerinize karşı bağlar vardır. Bu bağların somut bir şekli, rengi ve yapısı bulunmaktadır. Bu bağlarınızın yapısını çözümleyip onları kesmek ya da yok etmek suretiyle, istemediğiniz yönünüzden kurtulmak için kendinizi programlayabilirsiniz."

Sevgili okurlar; bu yazımızda sizlere bilinçaltımızın bir özelliğinden ve bu özelliğini kullanarak kendi kendinize nasıl terapi uygulayabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bilinçaltımızın başlıca görevinin bizi korumak ve mutlu etmek olduğuna daha önceki yazılarımızda değinmiştik. Bir diğer görevi de bizim hayatımızı arşivlemektir. Tüm hayatımızın bilgi ve veri bankası olan bilinçaltımız, gerekli kayıtları işlerken çeşitli yöntemler uygular. En önemli ve bizim en çok kullanacağımız yöntem ise, her şeyi somut bir şekilde kaydetmesidir. Yani bilinçaltımızda soyut kavramlara yer yoktur. Bunu şu şekilde test edebilirsiniz:
Size üç tane kelime vereceğiz ve siz bu kelimeleri gözlerinizi kapatıp, düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen resmi, şekli ya da görüntüyü tespit edeceksiniz. Bu bir insana ait olabilir, herhangi bir nesne olabilir ya da tablo tarzı bir resim olabilir. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durumdur ama her insanın zihninde soyut kavramlara ait görsel bir temsil bulunmaktadır.
Şimdi kelimelerimize geçelim: Aşk, Yalnızlık, Zaman

Bu üç kelimeyi ayrı ayrı zihninizde canlandırın. İlk ne gördünüz? Bir resim, şekil, renk, insan, nesne ya da bitki miydi? Ne olursa olsun, sonuçta bir şey düşündünüz ve gördünüz. Belki aşk denince kırmızı bir gül belirdi gözlerinizin önünde, belki de hayatınızın aşkının yüzü... Zaman deyince belki bir kol saati gördünüz ya da evrenin sonsuzluğu canlandı gözünüzün önünde. Hepiniz farklı bir şeyler düşündünüz ve hepiniz soyut kavramları somutlaştırarak bir şey ile ifade ettiniz.

Başka bir örnek daha verecek olursak; "Bana kırmızıyı gösterin." dediğimizde ya giysinizdeki kırmızıyı ya da kırmızı renkli bir eşyayı göstereceksiniz. Ama biz sizden giysinizi ya da herhangi bir nesneyi göstermenizi istemedik, bize kırmızının kendisini göstermenizi bekliyoruz. Olmuyor, değil mi? Çok normal, sizde bir tuhaflık yok, sakin olun!

Renklerde duygular, zaman gibi soyut bir kavramdır ve onları gösterebilmek için bir giysi, bir eşya gibi nesneleri kullanarak somutlaştırma ihtiyacı duyarız. Kırmızının kendisini gösterme şansımız yoktur. İşte bilinçaltımız da aynen bu şekilde kayıtlarını tutar. Soyut olan herhangi bir duygu ya da durumu somutlaştırarak arşive işler.

İlişkilerden Bağımsız Olmak

"Şimdi gelelim biz onun bu özelliğini kendi lehimize nasıl kullanabiliriz?" sorusunun cevabına...

Zihninizde sahip olduğunuz olumsuz yönlerinize karşı bağlar vardır. Bu bağların somut bir şekli, rengi ve yapısı bulunmaktadır. Bu bağlarınızın yapısını çözümleyip onları kesmek ya da yok etmek suretiyle, istemediğiniz yönünüzden kurtulmak için kendinizi programlayabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bir örnekle göstereceğiz. Diyelim ki, sürekli karamsarlığa kapılan, olumsuz düşünceler üreten ve onların tuzağına düşen yönünüzü zayıflatmak ya da ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Adım adım ne yapmanız gerektiğine bir bakalım:

1-Gözlerinizi kapatın ve üç derin nefes alarak rahatlayın.

2-Kendi kendinize "Bilinçaltım, şimdi yapacağım çalışmada eşsiz gücünü kullanarak bana destek olacağın için teşekkür ederim" telkinini verin.

3-Tam karşınızda olumsuz yönünüzü temsil eden bir siz görün. Burada dikkat etmeniz gereken, gördüğünüz sizin olumsuz yönünüzü temsil ediyor olmasıdır. Olumlu herhangi bir parçanızı içinde kesinlikle barındırmaması gerekiyor.

4-Şimdi bu yönünüzle aranızda bir bağ olduğunu hayal edin. Bu bağ onun bedeninin neresinden çıkıyor ve sizin bedeninize nereden bağlanıyor? Şekli nasıl? İp mi? Işık mı? Tel mi? Herhangi bir maddeden olabilir. Kalın mı, ince mi? Düz mü, kıvrılıyor mu? Ne renk? Parlak mı? Mat mı? Hareketli mi? Sabit mi? Bunun gibi tüm niteliklerini belirleyin. Bu alt biçemler denilen bir çalışmadır ve bağınızın tüm özelliklerinin alt biçemlerini bu soruların ışığında çıkartmış olursunuz.

5-Şimdi kendinize şu soruyu sorun: "Bu bağı kesmek için neye ihtiyacım var?" Bu bir makas olabilir, testere olabilir, ışıksa ayna ile sizden koparıp farklı bir yöne yansıtma olabilir. Bu uygulamada dikkat etmeniz gereken, hem bağınızın niteliklerini belirleyen soruların yanıtlarını ararken, hem de nasıl koparacağınıza karar verirken, ilk aklınıza gelen cevapları kullanmanızdır. "Ne kullansam acaba?" diye soruların yanıtlarını uzun uzadıya düşünürseniz, bilinç fazla devreye gireceği için, bilinçaltınızla teması kaybedebilirsiniz.

6-Şimdi o bağı kesin, koparın ya da ışık şeklindeyse yansıtın. Bağın hem size bağlı olan, hem de olumsuz yönünüze bağlı olan bölgelerinden ayrılmasını sağlayın.

7-Gözlerinizi 2-3 saniye açın ve tekrar kapatın.

8-Olumsuz yönünüzü tekrar karşınızda görün. Aranızda herhangi bir bağ var mı, kontrol edin. Örneğin bağ halatsa kestiğinizde yere düşmüş ve orada kalmış olabilir. O zaman onu yakın ve küllerini asla size ulaşamayacak şekilde uzayın derinliklerine savurduğunuzu hayal edin ve düşünün. Tabi ki bu bir alternatif. Başka şeyler de yapabilirsiniz. Önemli olan yaratıcılığınızı kullanarak bağı tamamen ortadan kaldırmanızdır.

9-Bu işlemden sonra sıra "geleceğe uyarlama" dediğimiz çalışmaya geldi. Kendinize; "Bu yeni durum bana 1 yıl sonra hâlâ fayda sağlıyor olacak mı?" sorusunu hızlı bir şekilde sorun. Cevap seçenekleriniz evet ve hayır. Bilinçaltınıza bunların dışında, "sanırım", "galiba" gibi cevap seçenekleri olmadığı komutu verin. Düşünmeden ilk aklınıza gelen cevap, bilinçaltınızın cevabıdır. Aynı şeyi 5 yıl ve 10 yıl sonrası için de test edin.

10-Eğer bu sorulardan birine dahi hayır yanıtını alırsanız, gözlerinizi kapatın ve işlemi tersine uygulayarak, bağı aynen baştaki gibi tekrar oluşturun.

11-Sonra bağı koparmadan zayıflatıp inceltme amaçlı tekniği baştan uygulayın ve geleceğe uyarlama yapın. Yine en az birine hayır yanıtı alırsanız, tekrar başa çevirin ve eski haline getirip o şekilde bırakın.

Bağlar çoğu zaman kesilebilir ya da zayıflatılabilir. Ama bazen bilinçaltı ikincil kazanç dediğimiz olumlu niyetlere çok sıkı bağlı olabilir ve olumsuz yöne ait olsa bile, o bağdan ayrılmak istemeyebilir. Böyle durumlarda başka teknikler devreye sokularak bilinçaltı ikna edilmeli ve sonra tekrar bağ ortadan kaldırılmalıdır. Elbette bilinçaltının ikna edilmesi çoklu teknikler gerektireceği için bir uzmandan destek almanız gerekir. Ama sizi olumsuz duruma sürükleyen her yönünüz için bu tekniği rahatlıkla uygulayabilir ve kesebildiğiniz kadarını ortadan kaldırabilirsiniz. Hatırlayın ki, sadece birini bile zayıflatsanız bu hayatınızda büyük farklar yaratır. Çünkü değişim ayrıntılarda gizlidir ve zihninizde yapacağınız küçük bir değişim bile, hayatınızda beslenerek büyür.

"Değişim ayrıntılarda gizlidir ve zihninizde yapacağınız küçük bir değişim bile, hayatınızda beslenerek büyür."

Yazar : Z. Müge KASAROĞLU

newroses 08-11-2010 05:23 PM

Cevap: Bağlarınızı Kesin, Negatif Yönlerinizi Sıfırlayın!
 
ayy heyecanlandım şimdi.Denemek için:D Paylaşımın için Tşkürler....


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.