Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedefler Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/)
-   -   Çocuklardan Öğrenmek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/2170-cocuklardan-ogrenmek.html)

yildizlar 17-09-2007 10:19 PM

Çocuklardan Öğrenmek
 
Çocuklardan Öğrenmek

Bu ne?

Ne demek?

Neden böyle?

Nasıl? ...

Yukarıdaki soruları sıkça duyabileceğiniz kişilerin yaşları 3 ile 7 arasında değişiyor. 3 ve 7 diyorum, çünkü 7 yaşından sonra okul hayatı başlıyor ve bireylerden sormak, sorgulamak yerine her şeyi ezberlemeleri isteniyor. Eğer belirtilen yaşlar arası soru sorulmasaydı, dil gelişmez ve basit bir eylem olan cümle kurmak bile imkansız olurdu. Bunun yanı sıra , soyut olguları anlamak bir yana, farkında olunmazdı. Kısacası soru sormayı unuttunuz yada gereksiz bilgileri ezberlemeniz istendiği için soru sormaktan vazgeçtiniz.

Bugün geriye kalan hayatınızın ilk günü olduğuna göre, soru sormayı hatırlamak için geç kalmış sayılmazsınız. Eğer sormayı bilmezseniz, başarma şansınız hiç yok gibi. Biri bana başarıya ulaşmak için ne yapmalıyım dese, ona şu cevabı verirdim; "Başarıya ulaşmak için üç kapı vardır. Birinci kapı inanmak, ikinci kapı istemek, üçüncü kapı ise harekete geçmektir. Bu kapıların anahtarı ise soru sormaktır."

Soru sormaya kendinizden başlamalısınız. Neyim, neler yapabilirim, ne zaman yapabilirim, nasıl yapabilirim, kimlerden destek alabilirim? Ardından çevrenize soru sormaya başlamalısınız. Eğer bunu yapmazsanız, ömrünüzün sonuna kadar içi boşaltılmış kelimelerden cümlecikler kurmakla uğraşırsınız.

Soru sormaya başladığınızda, doğru soru sormanın zorunluluğu hissedeceksiniz. Çünkü, doğru olmayan sorular, sizi başladığınız noktaya getirecektir. Unutmayın arılar bize her gün dersler veriyorlar. Diyorlar ki, bakın biz her çiçekten öz topluyoruz ve sonunda lezzetli bir gıda olan balı üretiyoruz. Siz de çevrenizdeki insanların beyinlerinden yararlanın, onlarla konuşun, bilgiler alın ve bu bilgileri kendi başarılarınız için kullanın. Bunu yaptığınızda çevrenizde o kadar çok çiçeğin olduğunu göreceksiniz ki, siz bile inanamayacaksınız...




yildizlar 17-09-2007 10:26 PM

Ynt: Çocuklardan Öğrenmek
 
soru sormayı kafamıza vura vura unutturuyorlar. sadanim
burda en önemli görev ailelere düşüyor sanırım. sonra da bu çocuk neden böyle oldu diye soruyorlar.

keşke tüm ebeveyinler bilselerdi ellerindeki madenin kıymeytini. o zaman dünyada daha az sorun, daha fazla başarılı ve mutlu insan olurdu.


pakguc 01-10-2007 01:25 PM

Ynt: Çocuklardan Öğrenmek
 
benim yiğemin 3 yaşında harşeye "niyeee" diyor

"teyje anneannem şenin neyin?"
annem canım
"niyeeeee?"

khkh56 khkh56




deliyürek 13-06-2008 03:20 AM

Ynt: Çocuklardan Öğrenmek
 
güldürdün beni vallahi khkh56

insanlara cok soru soruldugunda sikiliyolar ve soran insanda sikinti yapiyo yani bende öyle...

ama yinede soru sormaya devaaammmm... tel45x


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.