Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedefler Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/)
-   -   AKTİF İMGELEME-RABITA (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/1487-aktif-imgeleme-rabita.html)

keops 24-06-2007 12:56 PM

AKTİF İMGELEME-RABITA
 
RABITA Bir şeyleri bir şeylerle ilintilemek, birbirlerine bağlamak.

Evet her bir sonraki anımızı bir evvelki halimiz belirliyor. Neden mi? Çünkü siz her bir evvelki oluşta neye rabıta ya da ilgi kuruyorsanız, tüm melekeleriniz bu yönde gelişiyor da ondan. Nasıl mı? Diyelimki ilgilendiğiniz bir alan var, bu bir hobiniz de olabilir. O konuda araştırma yapmaya başladığınız anda hobiniz olan konu size tüm içtenliğiyle açılıyor ve size tüm nimetlerini sunuyor.

Bu açıklama belki de size cok basit gelecek ve 'Canım bu bildiğimiz şey, tabiiki neyle ilgiliyse insan o konuyu araştırır diyeceksiniz' Ama konu bu kadarla da kalmıyor, işin bir de can alıcı noktası var. Bir süre sonra siz etken durumda iken, edilgen duruma dönüşüyorsunuz ve sizin seçtiğiniz konu sizi yönetmeye başlıyor. Sadece deneyimleyerek siz de görebilirsiniz. Diğer bir ifadeyle her bir oluş, kelime, durum, hadise vb. Ne derseniz deyin, zincirleme etkilere sahip. Bugün yarını inşa ediyor.

Bu basit gibi görünen ama belki hayatımızı şekillendiren bir unsur. Bunu bir örnekle detaylandıralım. Biliyoruz ki internet hayatımızın bir parçası oldu. Nette pek çok arama motorları ve siteler mevcut. Bu siteler abonelik esnasında size bazı formlar doldurturlar. Bu formlarda ilgi alanlarınız da sorulur ve bu alanları tıklamanız önerilir.

İşte bir tıklama kadar basit aslında hayattaki seçimlerimiz. Her neyse biz konumuza dönelim. Diyelim ki siz botanik konusuna meraklısınız ve tercihlerinizden birini bu yönde kullandınız. Abone olduğunuz site tarafından size ilerleyen zamanlarda botanikle ilgili bilgiler gönderilecektir. Hatta bahçe düzenlemesiyle ilgili dernek ya da kurumlardan ilginç yazılar, reklam ve öneriler de gelecektir.

Siz de kendinizi botanik dünyasının içinde bulacaksınız. Belki üye olduğunuz derneğe üye diğer insanlarla tanışarak onların hayat felsefelerini de benimsemeye başlayacaksınız. Derken botanik konusunda artık siz istekli olmasanız dahi, bir yığın birikmiş bilgi, hatta sizi bu derneklerde üst kurullarda görmek isteyen elit tabakalardan gelen tekliflere boğulacaksınız.Ve gerisini siz düşünün..

Deneyimlediğimiz her an bir sonraki yaşam şeklimizi ve alışkanlıklarımızı biçimliyor. Diğer bir ifadeyle her bireyin eylemi bir sure sonar MELEKe kazanıyor.

Arkadaş ortamlarımız için de aynı şey geçerli, size zararı olacak bir iki arkadaş sonrası bir bakmışsınız iki gün sonra alkolün pençesinde bir halde, anne ve babaya dahi hakaret eder durumlara düşüvermişiz Allah korusun. Sonra da kafamızda yarattığımız Tanrımıza şikayetlerde bulunmaya başlamışız. Kimse de suçu kendinde aramaz ne hikmetse!

Kimimiz düşündüğümüz şekilde yaşayamamaktan şikayetçiyizdir. Lütfen elimizi vicdanımıza koyalım ve soralım kendimize, insanların bencilliklerinden mi şikayetciyiz. Acaba kaçımız başkalarını kendimizden üstün tuttu da, açken başkasını doyurduk? İnsanların bizi sevmediğini söyleriz. Bunu söyleyen kişi once kendisiyle barışıkmı ya da kendisini seviyormu ki başkalarının kendisini sevmesini bekliyor. Evet hep bekliyor ama karşılığında hiç bir şey yapmıyoruz.

O halde nasıl bir ilgi bekliyorsanız siz de ilgi ve rabıtanızı o yönde geliştirmek durumundasınız. Sevgi bekliyorsanız, sevgi vermeyi, saygı bekliyorsanız saygı duymayı öğrenmeniz gerekiyor. Bu bir..

Hangi kapıyı çalarsanız o kapının açılacağını, darı ekip, hurma alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor . Bu iki..

Siz ne ile alaka ve rabıta kurarsanız yaşamınızda ilgi kurduğunuz kişi ya da olay ile özdeşleşir ve bu durum sizin bir sonraki anınızı şekillendirir. Bu da üç.

Özellikle Jung psikolojisinde de ele alınan aktif imgeleme konusu var. Kişi imgeleme yollu, olmasını arzu ettiği konu üzerinde odaklanarak düşüncelerine gerçeklik adına bir yol açıyor. Bu da hiç şüphesiz once düşünce, sonra da plan boyutunda düşüncelerimizin gerçekleşmesine yol açıyor.

Öyleyse üstümüze düşen görev; olmak istediğimiz formlara uygun seçenekleri belirlemek. Öncelik sıralarını tespit etmek. Ve bir an önce girişimde bulunmak. Bu yazıyı okuduğunuza göre henüz geç kalmış sayılmazsınız. Ne olmak istiyorsanız o olun, daha sonra da ,ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.