Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedefler Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/)
-   -   Siz de Başarabilirsiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/14432-siz-de-basarabilirsiniz.html)

demetcool 02-11-2008 09:07 PM

Siz de Başarabilirsiniz
 
Siz de Başarabilirsiniz

Niçin birçok kimse tüm tersliklere rağmen neşeli bir yaşam sürerken, diğerleri uyumsuz, sinirli ve sürekli bir çöküntü içinde yaşamlarını sürdürüyorlar?

Neden bazıları akla hayale gelmeyecek güçlükleri yenerek başarılı bir yaşam sürdürürken, her türlü ayrıcalığa sahip olan bazıları yaşamlarını çekilmez hale getiriyorlar? Niçin bazıları deneyimleri kendi lehlerine kullanırken, diğerleri hiçbir deneyimde başarıya giden yolu bulamıyorlar.

Başarılı olan insanların sorunları, başarısız olanlarınkinden daha az değildir, Sorunsuz insanlar sadece ve sadece mezarlıklarda bulunanlardır. Başa gelenler, başarıyla başarısızlığın değişik görünümleri değildir. Farkı yapan, bizim onları algılama şeklimiz ve onlara karşı gösterdiğimiz tepkilerdir.

Birisi sabahleyin kolay, çabuk ve enerji dolu olarak kalkıyorsa, bu onun ürettiği bir sonuçtur. Bundan sonraki soru, “Onu nasıl üretiyorlar?” sorusudur. Eylemler tüm sonuçların kaynağı olduğuna göre, uykudan kolay ve hızlı bir şekilde kaldıran sinir fizyolojisini, hangi zihinsel ve fiziksel eylemler oluşturur? Hepimiz aynı sinirsel yapıyı paylaşıyoruz. Bu nedenle dünyada herhangi bir kimsenin başardığı herhangi bir işi, sinir sisteminizi aynı şekilde çalıştırarak siz de başarabilirsiniz. Kişilerin belirli bir sonucu üretmek için tam ve kesin olarak neler yapacağının açığa çıkartılmasına MODELLEME denir.

Mükemmelleşmesi için yıllar harcanan eylemleri modelleme aracılığıyla birkaç saniyede, haftada, ayda ya da en azından davranışını aynen tekrarlamak istediğiniz insandan çok daha kısa sürede üretebilirsiniz.
Bilgiye sahip olmanın yeterli olmadığını tekrarlamakta fayda var, çünkü sonuçları üreten eylemdir.

Daha iyi bir arkadaş, daha zengin bir insan, daha iyi bir anne ya da baba, daha iyi bir atlet, daha iyi bir iş adamı olmak istiyorsanız, mükemmeli gerçekleştiren modelleri bulmanız yeterlidir.

Birinci kapı insanın inanç sistemini temsil eder. Kişinin inançları, nelerin mümkün olup nelerin mümkün olmadığını düşünmesi, büyük oranda, kendisinin neleri yapabileceğini ya da yapamayacağını gösterir. Bir şeyi yapamayacağınıza inandığınız zaman sinir sisteminize sonucu üretme yeteneğinizi yok eden ya da sınırlayan mesajlar gönderiyorsunuz.. Diğer yönden sinir sisteminize bir şeyi yapabileceğinizi söyleyen benzeşimli mesajlar gönderirseniz, onlar sonuca üretmek için beyninizi uyarır ve onu mümkün kılacak kapıları açar. Bu nedenle bir kimsenin inanç sistemini modelleyebilirseniz, onun yaptığı gibi davranmaya doğru ilk adımı atmış olursunuz.

Açılması gereken ikinci kapı kişinin zihinsel dizinidir. Zihinsel dizin kişinin düşüncelerini organize etme şeklidir.

Üçüncü kapı fizyolojidir. Zihinle vücut bir bütünlük içindedir. Nefes alışınız, duruşunuz, pozisyonunuz, yüz ifadeleriniz, hareketlerinizin kalitesi ve doğası sizin fizyolojinizi nasıl kullandığınızı gösterir.

Birisi harika şeyler yapabiliyorsa, hemen aklımıza, “O bu sonucu nasıl yarattı?” sorusu gelmelidir. Ben, sizden sihirliymiş gibi gelen her şey için, mükemmelliği sürekli aramanızı ve istediğiniz anda aynı sonuçları üretebilmeniz için, onların nasıl üretildiğini öğrenmenizi bekliyorum.

Alıntıdır


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.